Coacăzele negre, fructele longevităţii. Cum să le incluzi în dieta zilnică

Coacăzele negre, fructele longevităţii. Cum să le incluzi în dieta zilnică

Coacazele negre inlatura oboseala si suprasolicitarea insotite de ameteala si incapacitate de concentrare, datorita continutului mare de vitamine care actioneaza asupra sistemului muscular si nervos

Prepararea siropului din suc de coacaze negre si miere de albine:

Ingrediente:
•    1 kg coacaze negre pentru cca. 500 ml suc
•    500 ml miere de albine naturala poliflora

Coacazele se aleg de frunze, codite, se pun intr-un vas de inox, se spala in 2-3 ape, cu atentie pentru a nu strivi fructele. Se pun intr-o strecuratoare de inox si se scurg de apa. Se dau la storcatorul electric pentru a obtine sucul.

Sucul se colecteaza intr-un vas inox sau de sticla, dezinfectat cu alcool. Daca observam ca storcatorul nu este prea eficient si reziduu ramas nu este perfect stors, se paseaza pulpa ramasa de la stoarcere printr-o sita inox sau de plastic spalata si data cu alcool si pusa deasupra unui vas inox sau emailat (nou fara email sarit). Se paseaza cu mana sau cu lingura de inox. Daca nu aveti storcator electric se pun fructele scurse dupa spalare, intr-o strecuratoare emailata cu gauri mai mari .Se tine strecuratoarea cu mâna stânga, iar cu dreapta se paseaza fructele pana pulpa se desprinde de samburi si toata pulpa a trecut prin strecuratoare.

Se strecoara apoi  tot sucul rezultat printr-o sita deasa sau un tifon asezat deasupra unui vas de sticla, sau inox, pentru a nu ramane samburi mici in sirop.

Se masoara cantitatea de suc rezultata. se adauga mierea in proportia corespunzatoare (la 500 ml de suc se va pune 500 ml de miere). Compozitia se omogenizeaza in blender si se pune in sticle de plastic, urmand a fi pastrata in spatii racoroase.

Sucul din coacaze negre poate fi pastrat timp indelungat (aproape un an) prin congelare. Se toarna sucul in tavitele pentru cuburi de gheata sau în mici paharele de plastic de unica folosinta care se introduc in congelator. Dupa 4-5 ore de  congelare, cuburile se scot, se pun in punga de polietilena si se pastreaza in congelator.

Cand dorim sa le folosim cuburile de suc se scot din congelator, se pun in pahare, se adauga miere de albine, apa plata sau de izvor. Se amesteca bine cu o lingurita din inox pana la decongelarea completa a cubului de suc. Se lasa 15-20 minute ca sa fie  siropul astfel obtinut la temperatura camerei.

Cu siropul de coacaze se fac cure de cateva zile pe luna (se bea cate un pahar dimineata si unul seara).

Etichete
Comenteaza