Cum va fi vremea sâmbătă şi duminică

Cum va fi vremea sâmbătă şi duminică
Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât mediile climatologice specifice acestei perioade în regiunile sud-vestice şi sudice şi apropiate de acestea în restul teritoriului, informează ANM.

SÂMBĂTĂ

Ziua, cerul va fi temporar noros şi doar izolat, cu precădere în zona Carpaţilor Orientali, va ninge slab. În cursul nopţii nebulozitatea se va accentua treptat în toată ţara şi pe arii relativ extinse vor fi precipitaţii slabe în vest, în centru, în nord, precum şi în zonele de deal şi de munte din rest. Acestea vor fi sub formă de ninsoare în zona montană, în Maramureş, Transilvania şi Moldova, mixte în Crişana, nordul Olteniei şi al Munteniei şi predominant sub formă de ploaie în Banat. Vor fi condiţii de polei sau gheţuş. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului în zona Munţilor Banatului şi în Carpaţii Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 11 grade, iar cele minime, în general, între -8 şi 2 grade. Izolat va fi ceaţă.

DUMINICĂ

Vremea va fi în general închisă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor normale la această dată. În prima parte a intervalului vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare la munte şi în Maramureş, mai ales sub formă de ninsoare în Transilvania şi Moldova, mixte în Crişana şi predominant sub formă de ploaie în Banat şi pe arii restrânse în celelalte regiuni. În cea de a doua parte a intervalului, temporar, precipitaţii se vor semnala în jumătatea de sud-est a ţării, astfel: ninsori în zona montană, îndeosebi ninsori în Transilvania şi Moldova şi mixte în rest.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, iar noaptea local în sudul Moldovei şi Muntenia. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 grad în jumătatea de nord a Moldovei şi 7 grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între -7 şi 3 grade, cu cele mai scăzute valori în Maramureş. Izolat va fi ceaţă.

 

Comenteaza