Este vorba despre un gust al copilăriei, extrem de apreciat de marea majoritate a românilor.
Ingrediente salam de biscuiti de post
500-600 g de biscuiti simpli
150 g margarina Unirea
100 g zahar tos
200 ml apa
50 g cacao
100 g stafide ( optional )
150-200 g rahat
1 esenta rom ( este important sfolosim rom, deoarece da o savoare deosebita salamului de biscuiti )
2 plicuri zahar vanilat
100 g nuca cocos sau 30 g cacao ( pentru presarat folia de plastic inainte de rulare )
Mod de preparare
Intr-un castron destul de incapator vom pune biscuitii pe care i-am rupt cu mana in bucati mici si mari cu forme neregulate. Dupa pregatirea biscuitilor vom trece la urmatorul pas: intr-o craticioara vom pune apa pe foc sa se incalzeasca. In apa incalzita vom adauga margarina, amestecand continu pana aceasta se va topi. Zaharul va fi si el adaugat in craticioara si lasat sa se topeasca bine.