Dieta pe culori! Slăbeşte eficient cu dieta disociată. VEZI meniul pentru 7 zile

Dieta pe culori! Slăbeşte eficient cu dieta disociată. VEZI meniul pentru 7 zile

Dieta în culori presupune un meniu variat, bazat pe multe legume şi fructe, astfel încât în fiecare zi vei consuma alimente într-o anumită culoare.

Alimentele albe se consuma in zilele 1, 3 si 5 ale dietei.

iaurturile;
Lactatele;
Branzeturile;
Sana etc.
Este indicat sa le consumati cu fulgi de cereale integrale, de preferabil fulgi de ovaz (au cel mai mic indice glicemic). In aceste zile sunt permise cel mult 3 felii de paine integrala/zi. Ca lichide puteti consuma doar apa plata si lactate de baut.

Alimentele verzi se consuma in zilele 2,4 si 6 ale dietei.

Alimentele verzi sunt reprezentate de fructe si legume. Desigur ca acestea pot avea si alta culoare, ele sunt numite “verzi” facandu-se referire la vegetale. Puteti consuma fructele si legumele atat in stare proaspata, in salate, ori preparate termic prin fierbere, pe gratar sau la cuptor. Nu se admite prajirea acestor alimente. Puteti consuma in preparate cel mult doua linguri de ulei de masline/zi. Nu sunt permise mai mult de trei felii de paine integrala pe zi. Ca lichide sunt permise: apa plata, sucurile de fructe sau legume preparate in casa, ceaiurile.

Alimentele roz se consuma in ultima zi a dietei.

Aici includem carnea de pui, peste sau curcan, dar si ouale. Nu este recomandata carnea de porc, de vita, oaie etc. Sunt permise cel mult doua linguri de ulei de masline si cel mult trei felii de paine integrala. Ca lichide, doar apa plata este recomandata.

Comenteaza