Dieta Scarsdale. Slăbeşti 9 kg în 14 zile cu o dietă creată de un cardiolog

Dieta Scarsdale. Slăbeşti 9 kg în 14 zile cu o dietă creată de un cardiolog

Creată în anii ’70 de către cardiologul american Herman Tarnower, dieta Scarsdale promite să te scape de 9 kg în 14 zile dacă respecţi „la sânge” un meniu bazat pe multe proteine, dar puţine grăsimi, lipide şi carbohidraţi.

Regulile dietei Scarsdale


1. Este interzis consumul de alcool, singurele băuturi permise în timpul dietei Scarsdale în afară de apă sunt cafeaua şi ceaiul de plante medicinale neîndulcite.

2. Singurul dressing permis pentru salate este zeama de lămâie sau oţetul.


3. Legumele se gătesc în timpul dietei Scarsdale, la fel ca şi carnea, fără pic de grăsime. Metodele indicate sunt pe grătar, prin fierbere sau la abur. În cazul cărnii, elimină orice urmă de grăsime şi pielea înainte de o a găti.

4. Respectă orarul meselor şi alimentele indicate. În ceea ce priveşte porţiile nu există restricţii asupra cantităţii dar ai grijă să nu mănânci mai mult decât îţi cere organismul.

5. Dieta se încheie neapărat după 14 zile deoarece este o dietă restrictivă şi pe termen lung te va afecta în mod negativ.

6. Singurele gustări permise în cadrul dietei Scarsdale sunt morcovii şi ţelina crude, în cantităţi nelimitate.

7. Alimentele interzise în timpul dietei sunt cărnurile grase, fructele, dulciurile, mezelurile, lactatele  şi alimentele bogate în amidon: paste, orez, cartofi, porumb.

8. Mănâncă doar ce ţi-a fost sugerat în meniu, nu schimba alimentele!

Meniul pe zile în timpul dietei Scarsdale


Luni

Mic dejun: o jumătate de grepfrut, o felie de pâine inegrală şi ceai sau cafea neîndulcite.

Prânz: şuncă de pui sau curcan şi roşii.

Cină: peşte sau fructe de mare, o felie de pâine integrală, salată verde şi un grepfrut.

Marţi

Mic dejun: o jumătate de grepfrut, o felie de pâine inegrală şi ceai sau cafea neîndulcite.

Prânz: salată de fructe şi cafea sau ceai neîndulcite.

Cină: friptură de vită, roşii, castraveţi şi varză de bruxelles.

Miercuri

Mic dejun: o jumătate de grepfrut, o felie de pâine inegrală şi ceai sau cafea neîndulcite.

Prânz: salată de ton cu un grepfrut şi cafea sau ceai neîndulcite.

Cină: friptură de porc cu salată de verdeţuri.

Joi

Mic dejun: o jumătate de grepfrut, o felie de pâine inegrală şi ceai sau cafea neîndulcite.

Prânz: 2 ouă fierte, telemea, roşii, o felie de pâine inegrală şi ceai sau cafea neîndulcite.

Cină: friptură de pui, ganitură verde: spanac sau păstăi verzi, ceai neîndulcit.

Vineri

Mic dejun: o jumătate de grepfrut, o felie de pâine inegrală şi ceai sau cafea neîndulcite.

Prânz: brânzeturi asortate degresate, spanac nelimitat şi o felie de pâine sau cafea neîndulcite.

Cină: peşte sau fructe de mare, salată nelimitat şi o felie de pâine integrală.

Sâmbătă

Mic dejun: o jumătate de grepfrut, o felie de pâine inegrală şi ceai sau cafea neîndulcite.

Prânz: salată de fructe şi ceai sau cafea neînducite.

Cină: friptură de pui sau curcan cu salată de roşii, un grepfrut şi ceai neîndulcit.

Duminică

Mic dejun: o jumătate de grepfrut, o felie de pâine inegrală şi ceai sau cafea neîndulcite.

Prânz: pui sau curcan, rece (şuncă) sau cald( (grătar), roşii, morcov, varză, broccoli sau conopidă şi un grepfrut.

Cină: friptură la alegere cu salată asortată şi ceai neîndulcit.

În săptămâna a doua a dietei Scarsdale se reia meniul din săptămâna 1.

Ce părere ai despre această dietă? Ai de gând să o încerci şi tu? Te rugăm să ne scrii mai jos dacă ai nelămuriri.

Etichete
Comenteaza