E oficial! Cum vor putea contesta de acum șoferii amenzile primite

E oficial! Cum vor putea contesta de acum șoferii amenzile primite

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi, 21 iulie, legea care modifică legislația privind posibilitatea de a depune plângerea împotriva procesului-verbal de constatare în cazul amenzilor de circulație.

Este vorba despre legea pentru modificarea art. 118 alin.(1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, scrie ziare.com.

Actul normativ stabileşte posibilitatea de a depune plângerea împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei la judecătoria în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau sediul contravenientul, în prezent plângerea fiind depusă la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.

"Împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta ori la judecătoria în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau sediul contravenientul", prevede legea promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Comenteaza