Femeia operată de o tumoră de 20kg la Cluj a fost externată azi. "Parcă am renăscut" VIDEO

Femeia operată de o tumoră de 20kg la Cluj a fost externată azi.
Femeia care a fost operată vineri la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj, pentru extirparea unei tumori de 20 de kilograme, a fost externată astăzi. Pacienta spune că se simte bine după operaţie şi că abia aşteaptă să îşi revadă soţul şi cei doi copii, care se află la Constanţa.

Femeia a aflat la începutul lunii mai că are în interiorul abdomenului o tumoră de 20 de kilograme. Ea a fost operată vineri de o echipă de medici de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal.

"Mă simt foarte bine", spune după operaţie Carmen Gheorghie. "N-am avut nicio durere după operaţie, respir mai bine, parcă am renăscut. De acum o să fiu mult mai atentă cu mine şi sper să nu mai ajung aşa".

Medicii spun că pacienta îşi va putea relua fără probleme viaţa.

"Evoluţia postoperatori a fost foarte bună", spune şeful Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal, Mihai Lucan. "Azi putem să externăm pacienta, integrată imediat în viaţa ei personală şi socială deoarece operaţia s-a efectuat laparoscopic. A fost foarte dificilă, traumatismul a fost minim şi evoluţia a fost bună".

Tumora de 20 de kilograme a fost una benignă, dar care în timp ar fi dus la apariţia cancerului.


Reporter: Cristina Pîrvu
Imagine: Lorant Ersek

 

Comenteaza