GPS pentru gropi şi blocaje "made in" Cluj VIDEO

GPS pentru gropi şi blocaje
În curând ne vom putea feri de gropile sau blocajele din trafic cu ajutorul telefonului. O aplicaţie dezvoltată de o firmă din Cluj, aflată încă în teste, îi va ghida pe şoferi pe rutele cele mai rapide spre destinaţie. Aplicaţia, numită sugestiv "Scurtătura", se vrea un concurent pentru cunoscuta Google Maps.

Aplicaţia clujenilor va fi un GPS interactiv pe smartphone, care va primi informaţii de la sediul firmei, dar va şi furniza informaţii esenţiale din trafic. Pentru aceasta este nevoie ca telefonul să fie conectat la internet. Una dintre utilităţile aplicaţiei este notarea gropilor din trafic.

Producătorul soft-ului se laudă cu o hartă a României extrem de detaliată, iar operatorii interni ai firmei vor marca pe ea secţiuni de drum în lucru pentru a fi ocolite de şoferi. De asemenea, aplicaţia poate estima în cât timp puteţi ajunge la serviciu în funcţie de vitezele cu care se circula pe arterele pe care urmează să circulăm. Soft-ul este încă în probe.

Reprezentanţii firmei estimează că vor lansa aplicaţia într-o lună. Aceasta va funcţiona pe sistemele de operare Android şi va fi gratuită pentru utilizatorii care acceptă să vizualizeze publicitate la pornirea softului.

Reporter: Alin Golban, Operator: Rareş Râşnoveanu

Comenteaza