Gustari sănătoase pentru pauzele de la serviciu

Gustari sănătoase pentru pauzele de la serviciu

Pe lângă cele trei mese zilnice este important să introducem gustări sănătoase în meniul zilnic. Iată 5 variante.

Legumele crude

Telina, feliile de ardei verde sau rosu, floretele de brocolli sau conopida pot fi consumate ca gustare cu 2 linguri de humus (pasta de naut) sau unt de arahide. Gustarea in cauza contine vitamine, minerale, antioxidanti si acizi grasi omega-3, care ajuta la aparitia senzatiei de satietate si la accelerarea ratei metabolice.

Branza semi-degresata cu biscuiti

Branza semi-degresata este o sursa bogata de proteine si calciu, care nu furnizeaza o cantitate periculoasa de grasimi. Consumata pe post de gustare, impreuna cu biscuiti din cereale integrale, contribuie la inducerea rapida a starii de satietate si ajuta la reglarea apetitului alimentar la urmatoarea masa.

Iaurt grecesc degresat

Iaurtul grecesc este o sursa importanta de proteine, necesare pentru refacerea rezervelor de energie ale organismului, dar si un furnizor excelent de calciu si bacterii probiotice, pentru un sistem digestiv perfect functional. Se poate consuma simplu sau in combinatii diverse cu felii de fructe proaspete sau fructe oleaginoase (migdale, fistic, alune, nuci etc.).

Cereale integrale cu iaurt

Cerealele integrale (in niciun caz cele expandate si indulcite) nu sunt destinate exclusiv micului dejun. Ele sunt la fel de potrivite si pentru gustarile sanatoase din timpul zilei, atat pentru nutrientii sanatosi pe care ii contin, cat si pentru efectul pozitiv asupra tractului intestinal. Ele pot fi consumate ca atare sau cu iaurt degresat.

Caise deshidratate si migdale

7 jumatati de caise deshidratate si 7 migdale pot fi formula magica a unei gustari echilibrate, care nu predispune ingrasarii, potoleste senzatia de foame si aduce numai beneficii starii de sanatate pe termen lung.

Comenteaza