Legumele "magice" care previn DIABETUL

Legumele
Studiile cercetătorilor din Canada susţin că fasolea, lintea, năutul şi mazărea previn diabetul zaharat.

Oamenii de ştiinţă din Canada susţin că un consum ridicat de leguminoase poate să prevină diabetul zaharat de tip 2. Lista alimentelor „magice" conţine fasole, mazăre, năut şi linte.

Leguminoasele pot reduce în mod semnificativ tensiunea arterială, nivelul de glucoză din sânge, precum şi riscul bolilor cardiovasculare la pacienţii cu diabet zaharat de tip 2, au anunţat în concluziile unui studiu, cercetătorii de la Spitalul St. Michael din Toronto, Canada.

"Ştim din cercetare că fasolea, lintea, năutul şi mazărea, pe scara indicelui glicemic sunt de ajutor în scăderea nivelului de glucoză din sânge", a declarat Dr. David Jenkins, director al Centrului de cercetări al Spitalului St. Michael.
Medicii susţin că pacienţii diabetici trebuie să poată să ajungă să-şi controleze nivelul de glucoză din sânge, pentru a evita pe termen lung riscul de a dezvolta boli coronariene, boli de rinichi şi leziuni ale nervilor.

 

Risc scăzut de infarct


Studiul s-a bazat pe o cercetare care a implicat 121 de diabetici de tip 2. Jumătate din ei au primit o dietă sănătoasă, pe bază de fibre insolubile, cum ar fi boabe de grâu întreg, iar cealaltă jumătate din pacienţi au primit o dietă cu indice glicemic scăzut - o ceaşcă pe zi de leguminoase.
În cazul celei de-a doua grupe de pacienţi, s-a constatat imediat după masă, un indice glicemic mai mic. Jenkins a spus că în cazul pacienţilor care au consumat pâine albă s-a constatat o creştere bruscă a nivelului de zahăr din sânge. În schimb, dieta pe bază de legume legume, paste, fructe de pădure şi mere nu a afectat în niciun fel indicele glicemic.

 

 

Comenteaza