Mâncare de toamnă. Supă cremă de dovleac

Mâncare de toamnă. Supă cremă de dovleac

Supa cremă de dovleac nu trebuie să lipsească din meniul tău de toamnă. Iată o rețetă simplă și ieftină.

Ingrediente

dovleac, 1/2 lingurita sare, 400 ml supa de pui, 2 morcovi, 200 gr ceapa, 1 kg miez dovleac placintar taiat cubulete, 2 linguri unt, 200 ml smantana grasa

Metoda de preparare

Taie dovleacul in cubulete mici, curata si feliaza morcovii, taie ceapa in rondele. Pune-le intr-o oala impreuna cu supa de pui si putina sare si lasa-le sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 40 de minute, pana cand dovleacul este foarte moale. Toarna legumele fierte cu tot cu zeama ramasa intr-un blender si adauga untul. Mixeaza pana cand devin o pasta groasa. Amesteca si smantana in crema de supa. Servete supa calda cu o lingura de smantana si crutoane crocante cu oregano.



Comenteaza