Prânz de toamnă. Supă cremă de dovleac

Prânz de toamnă. Supă cremă de dovleac

Supa cremă de dovleac nu trebuie să lipsească din meniul tău de toamnă. Iată o rețetă simplă și ieftină.

Ingrediente 

- un dovleac de marime medie, curatat si taiat cuburi;

- doua bucati de praz;

- doua tulpini de telina tocate, pe care le poti gasi comercializate sub denumirea de apio;

- trei catei de usturoi tocati marunt;

- sase cesti de supa de pui;

- o lingura de ulei de masline;

- o jumatate de lingurita de rozmarin;

- sare si piper dupa gust.

Mod de preparare

Pentru inceput, trebuie sa calesti telina si prazul. La jumatatea procesului de pregatire a acestora adauga bucatile de dovleac si usturoiul tocat. Continua sa calesti ingredientele aproximativ 25 de minute, pana cand acestea isi schimba culoarea si se fragezesc. Nu uita sa le condimentezi cu sare si cu piper.

In continuare, trebuie sa omogenizezi, cu ajutorul blenderului, amestecul de ingrediente si cele sase cesti de supa. Cand observi ca acestea s-au transformat intr-o crema, le poti servi in boluri, dar nu inainte de a adauga rozmarinul, care ii va conferi savoarea specifica.

Comenteaza