Noi reguli pentru şoferii amendaţi care refuză primirea procesului-verbal

Noi reguli pentru şoferii amendaţi care refuză primirea procesului-verbal

Poliţia anunţă modificări legislative în ceea ce priveşte şoferii amendaţi contravenţional care refuză primirea procesului-verbal.

În contextul adoptării O.U.G nr. 84/2024, care modifică și completează diverse acte normative pentru îmbunătățirea siguranței rutiere, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj informează conducătorii auto cu privire la noile prevederi legale ce vizează procedura comunicării procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției.

Potrivit noilor reglementări, unitatea din care face parte agentul constatator nu mai este obligată să comunice la domiciliul contravenientului un exemplar al procesului-verbal în cazul în care:

Contravenientul este prezent la încheierea procesului-verbal, dar refuză primirea acestuia. În aceste situații, dacă refuzul este înregistrat audio-video de către polițist cu un mijloc tehnic din dotare și acest aspect este menționat în documentul de constatare, se consideră că procedura comunicării procesului-verbal a fost îndeplinită pe loc.

Contravenientul va trebui să întreprindă demersurile necesare pentru a obține o copie a procesului-verbal, solicitând ulterior emiterea acesteia unității din care face parte agentul constatator.

Poliția recomandă tuturor participanților la traficul rutier să manifeste prudență, să respecte regulile de circulație și indicațiile polițiștilor rutieri aflați în teren.

Comenteaza