Nu scăpăm de ger! Meteorologii anunță un nou val de frig în România

Nu scăpăm de ger! Meteorologii anunță un nou val de frig în România

Vremea se menține rece și în următoarea perioadă, spun meteorologii. Chiar dacă pare că frigul s-a mai potolit, de vineri, un nou val de aer rece va coborî peste România.

”Ne vom regăsi, în continuare, sub influența masei de aer rece, dar cu intensitate mai scăzută, pentru că temperaturile vor crește ușor. Acest lucru s-a putut constata încă din această dimineață și se va face simțit și pe parcursul zilei de astăzi, când vom avea temperaturi maxime pozitive în multe zone din țară.

La noapte, vom avea temperaturi negative în toate regiunile, dar puține vor fi valorile sub pragul gerului, adică sub -10 grade. Acestea sunt așteptate în mod deosebit în depresiune din estul Transilvaniei”, a declarat la Antena 3 CNN Alina Șerban, meteorolog ANM.

De vineri, un nou val de aer rece va coborî peste România, iar maximele termice vor trece din nou zona negativă.

”Un nou val de aer rece va afecta teritoriul țării noastre mâine și mâine noapte și se va resimți în mod deosebit în nordul, centrul și estul teritoriului, acolo unde vom avea, din nou, temperaturi maxime negative, cele mai scăzute fiind estimate în zona Moldovei. Mâine sunt așteptate acolo maxime undeva între -5 și -4 grade, până la, cel mult, minus 1-2 grade.

Tot mâine, maxime negative vor mai fi și în Transilvania, Banat și Crișana. Maximele vor fi ușor pozitive doar în regiunile sudice”, a mai spus meteorologul.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, va fi din nou ger. Temperaturile minime vor coborî sub -10 grade în nordul, centrul și estul teritoriului, pe arii mai extinse Maramureș, Transilvania, Moldova, și mai restrânse în celelalte regiuni. Apoi, vremea va intra într-un proces de încălzire treptată.

Comenteaza