Prăjitura ideală pentru masa de Crăciun. Rețeta simplă pe care trebuie să o încerci

Prăjitura ideală pentru masa de Crăciun. Rețeta simplă pe care trebuie să o încerci
| Foto: caietulcuretete.com

De pe masa de Crăciun nu pot să lipsească anumite preparate tradiționale, cum sunt sarmalele, felurile de mâncare din carne de porc sau cozonacii, dar fără o prăjitură delicioasă făcută în casă prânzul în familie nu e complet.

Astfel, o negresă glazurată cu ciocolată amăruie este perfectă pentru masa de Crăciun alături de cei dragi. Cu greu să găsești o persoană căreia să-i nu-i placă acest desert delicios, scrie spynews.ro.

Ingrediente:

- 250 g Făina Superioară 000

- 250 ml lapte

- 200 zahăr

- 50 g cacao

- 100 g unt topit

- 5 g praf de copt

- 2 pliculețe zahăr vanilat

- 3 ouă

- sare

Glazura negresei: 50 g ciocolată amăruie, 100 ml smântână dulce, 200 g ciocolată cu lapte.

Mod de preparare:

Într-un bol încăpător, amestecă toate ingredientele uscate: făina Superioară 000, zahărul, praful de copt, zahărul vanilat, un praf de sare și cacaua. Încorporează-le bine.

Într-un vas separat, amestecă laptele, ouăle și untul topit. Omogenizează foarte bine compoziția, apoi toarn-o peste amestecul din bol, amestecând constant. Continuă să amesteci cu o lingură mare până când obții o cremă consistentă și fină.

Într-o tavă tapetată cu puțin ulei și foaie de copt se toarnă întreaga compoziție și se uniformizează. Poți folosi de un cuțit pentru a nivela compoziția.

Încălzește cuptorul la 150 de grade Celsius și lasă prăjitura să se rumenească frumos, timp de aproximativ 45 de minute. Verific-o din când în când și asigură-te că se rumenește uniform. Când este gata, scoate-o din cuptor și las-o să se răcorească. Până când se răcește, poți să prepari glazura.

Într-o crăticioară, topește bucățelele de ciocolată împreună cu smântâna dulce, amestecând continuu pentru a nu se arde și a nu da în clocot. Lasă glazura la răcit preț de câteva minute, dar nu până se răcește complet.

Toarnă glazura peste prăjitură și nivelează cu o spatulă, astfel încât să acoperi toată suprafața. Apoi, trebuie să aștepți aproximativ o oră înainte să o tai, ca glazura să aibă timp să se așeze.

Comenteaza