Regula de aur de care trebuie să ții cont dacă vrei să nu te îngrași în vacanță

Regula de aur de care trebuie să ții cont dacă vrei să nu te îngrași în vacanță

 Vacanța este un prilej bun pentru a degusta specialitățile țării pe care o vizitezi. Însă, dacă ții la silueta ta, iată câteva trucuri care te vor ajuta să-ți ții kg în frâu.

Mulţi dintre români asociază concediul, fie că este de vară sau de iarnă, cu renunţarea la stilul de viaţă sănătos, iar asta aduce, normal, şi kilograme în plus. Nutriționiștii ne învață acum că este posibil să ne răsfățăm cu alimentele și băuturile preferate, însă fără a acumula kilograme în plus.

„Menținerea greutății este un obiectiv realist în timpul vacanței”, spune Dawn Jackson-Blatner, RD, purtător de cuvânt al Asociației Americane de Dietetică.

Vacanța ar trebui să fie o oportunitate de a ne revigora organismul, de a ne împrospăta și de a ne relaxa, nu este o scuză pentru a lua o pauză de la viața sănătoasă.

Astfel, atunci când vă cumpărați vacanța, alegeți locații care vă vor permite să vă implicați în activități fizice. Nu uitați că activitatea fizică este garanția pentru a vă putea bucura de calorii suplimentare, fără a lua însă în greutate.

Când călătoriți, fie cu avionul, trenul sau cu mașina, pregătiți-vă cu mâncare sănătoasă, să nu fiți nevoiți să mâncați ce găsiți. Începeți ziua cu un mic dejun hrănitor, după care împachetați gustări ușoare și satisfăcătoare sau o masă mică, cum ar fi un sandviș cu curcan cu salată verde și roșii pe pâine integrală, câteva legume tăiate cu hummus și un fruct.

Întârzierile și plictiseala sunt inevitabile la drum lung, însă aceste situații nu reprezintă un motiv pentru a mânca non-stop.

„Urmează un program regulat de alimentație, astfel încât să fii mai puțin tentat să mănânci gustări bogate în calorii și gustări între mese”, spune președintele ales al Asociației Americane de Dietetică, Connie Diekman.

Masa în oraș poate reprezenta cea mai mare provocare pentru a evita creșterea în greutate în vacanță.

„Acasă, știi exact ce include mâncarea pe care o prepari. Dar în restaurante, poate fi un mister și singurul mod de a fi sigur că este pregătit într-o manieră sănătoasă este să pui întrebări și să faci cereri speciale”, spune Diekman, și directorul de Nutriție al Universității Washington, potrivit playtech.ro.

Comenteaza