Rețetă tradițională pentru Crăciun! Secretul celor mai gustoși cârnați făcuți ca la bunica acasă

Rețetă tradițională pentru Crăciun! Secretul celor mai gustoși cârnați făcuți ca la bunica acasă
| Foto: shutterstock.com

Cârnații nu lipsesc niciodată de la masa tradițonală de Crăciun a românilor, care fac multe pregătiri pentru a se bucura așa cum se cuvine de sărbătorile de iarnă.

Încă de pe vremea bunicilor noștri, cârnaţii de casă erau nelipsiţi de pe masa de Crăciun. Fiecare regiune a ţării are specificul ei în ceea ce priveşte prepararea cârnaţilor de porc în casă. Astfel, in Oltenia şi in Muntenia, gospodinele folosesc pentru un plus de gust, zeamă de la oase. În Banat şi Bucovina cei mai buni cârnaţi se fac din carne tocată la mână, nu la maşina de tocat, scrie kanald.ro.

Cârnaţii de casă dupa reteta traditionala se pregătesc la scurt timp după tăierea porcului. Oricine poate să-și prepare niște cârnați delicioși în casă, urmând aceasta reţeta tradiţionala de cârnaţi pentru a avea pe masa numai bunatati de sarbatorile de iarna. Secretul cârnaţilor de porc constă în ingredientele de calitate, proporţiile corecte, maţele potrivite şi uscarea/afumarea lor corespunzătoare.

Una dintre cele mai vechi rețete de carnati traditionali este cea din Bucovina. Unde gospodinele mai intai pregatesc carnea pentru cârnaţi, care se toacă la sită mare a maşinii de tocat sau direct cu mâna. Specificul locului consta in amestecul de carne de porc cu carne de vită şi oaie. Acesta reprezentand unul dintre secretele celor mai deliciosi carnati.

Asadar, cârnaţii de casă ca în Bucovina se prepară cu următoarele ingrediente: o lingură sare, o linguriță cimbru, o linguriță piper, 1.5 kg carne de oaie slaba, 1.5 kg carne de oaie foarte grasă, 1.5 kg slănina, 1.5 kg pulpa de porc, 3 kg carne de vita slaba, o lingurita mustar boabe, o lingurita boia dulce, 1 lingurita boia iut, o lingurita ienibahar macinat, trei bucăţi capatana usturoi, 10 maţe de porc.

Comenteaza