Sub zero grade Celsius la început de toamnă / Temperatura la Cluj în prima zi de şcoală

Sub zero grade Celsius la început de toamnă / Temperatura la Cluj în prima zi de şcoală

Staţia meteo Miercurea-Ciuc a înregistrat, duminică dimineaţa, o minima de minus 0,4 grade Celsius, cea mai scăzută temperatură consemnată la nivel naţional şi cea mai coborâtă din acest început de septembrie.

Cea mai scăzută temperatură din țară, dar și cea mai coborâtă din acest început de septembrie, o minimă de minus 0,4 grade Celsius, a fost înregistrată, duminică dimineață, la staţia meteo Miercurea-Ciuc.

Potrivit informaţiilor furnizate AGERPRES de meteorologul de serviciu de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania-Sud Sibiu, această temperatură s-a înregistrat între orele 6 şi 7, pe fondul unui cer senin, a aerului uscat şi a condiţiilor depresionare.

Și în alte localităţi ale judeţului Harghita a fost o dimineaţă răcoroasă. La Joseni şi Topliţa s-au înregistrat 2 grade Celsius, iar la Odorheiu Secuiesc şi la staţia de munte Bucin, valoarea consemnată a fost de 8 grade Celsius.

Sursa citată a mai arătat că luni dimineaţa temperatura urma să scadă din nou la Miercurea-Ciuc, pe fondul unui cer senin, dar apoi cerul se va acoperi iar în următoarele zile sunt aşteptate precipitaţii şi minimele nu vor mai fi atât de coborâte.

În dimineaţa de luni, 9 septembrie, la Cluj-Napoca s-au înregistrat 13 grade la ora 8, cu temperatura resimţită de 12 grade Celsius. În timpul zilei de luni temperatura va creşte până la 27 de grade Celsius, iar de la amiază cerul se va acoperi cu nori. 

Comenteaza