Substanţa care luptă împotriva BĂTRÂNEŢII, CANCERULUI şi PARKINSONULUI

Substanţa care luptă împotriva BĂTRÂNEŢII, CANCERULUI şi PARKINSONULUI
Coenzima secretată în cantităţi mici de organism este unul din suplimentele alimentare care vă pot ajuta să vă însănătoşiţi.

Coenzima Q10 a fost descoperită în 1957 şi este o substanţă lipo-solubilă cu caracteristici de vitamină, prezentă în fiecare celulă a organismului, unde îndeplineşte 2 funcţii majore: cel de producere de energie şi cel de antioxidant puternic.

1. Q10 benefică în bolile cardio-vasculare

Potrivit studiilor, Q10 se foloseşte ca adjuvant în tratamentul problemelor de inimă. Studiile au demonstrat că organismul foloseste coenzima Q10 în special pentru a conserva şi proteja muschiul cardiac de stressul oxidativ - principal cauză a atacurilor de cord. Primele încercări de a utiliza Co Q10 în tratamentul problemelor de inimă s-au desfăşurat în anii ‘80 şi au fost efectuate pe pacienţi a căror inimă era foarte slăbită. Mai mult de jumătate din ei au răspuns pozitiv tratamentului cu Q10.


2. Q10 ajută organismul în lupta împotriva cancerului
Numeroase studii şi articole de specialitate au scos la iveală, în mod surprinzător, contribuţia coenzimei Q10 în lupta împotriva cancerului. Q10 este capabilă să întărească sistemul imunitar prevenind chiar apariţia cancerului. Un studiu desfăşurat în anii ‘60 pe un lot de pacienţi bolnavi de cancer a relevat faptul că aceştia aveau cantităţi foarte mici de Q10 în organism. În prezent există chiar suplimente alimentare special produse pentru a fi administrate ca şi tratament împotriva apariţiei cancerului.

3. Q10 şi tinereţea veşnică
Coenzima Q10 reprezintă principala sursă de energie şi antioxidanţi. Coenzima Q10 contribuie la o piele sănătoasă. Efectele razelor ultraviolete, dar şi ale agenţilor poluanţi - îmbătrânirea, printre altele - pot fi combătuţi prin administrarea de suplimente cu Q10.

4. Q10 ţine sănătoase gingiile

Un studiu efectuat în perioada anilor '70 a arătat ca ţesutul gingival prelevat de la pacienţii cu boală periodontală conţinea extrem de puţină coenzimă Q10. Un supliment de Coenzimă Q10 administrat sublingual, poate ajuta foarte mult în acest caz, deoarece Q10 se absoarbe direct la nivelul mucoasei bucale.


5. Q10 adjuvant în tratamentul împotriva Parkinson

Q10 este prezentă în fiecare celulă din organism. Studiile au demonstrate că Q10 are capacitatea de a încetini evoluţia bolii Parkinson, care la bază are tot o deficienţă de coenzime.

 

Comenteaza