Vremea în minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie. Zonele în care va fi zăpadă

Vremea în minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie. Zonele în care va fi zăpadă

Pentru finalul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie, perioada în care este programată minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie 2022, vremea se anunță schimbătoare la nivelul întregii țări.

În această săptămână românii vor avea parte de o minivacanță de 5 zile. Iată prognoza meteorologilor pentru următoarele zile:

În Transilvania Ultimele zile din luna noiembrie vor aduce o vreme închisă și rece și în zona Transilvaniei. Sunt anunțate temperaturi maxime de 6-7 grade, iar pe 1 Decembrie, maximele se vor încadra între 3 și 4 grade.

Astfel, cei care-și vor petrece minivacanța în Transilvania vor avea parte de o vreme mohorâtă, în zonă fiind anunțate precipitații sub formă de ploaie.

Conform prognozei meteorologilor, în perioada 28 noiembrie-5 decembrie temperaturile vor fi mai scăzute decât în mod obișnuit pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în zonele estice, sud-estice și la munte.

Precipitațiile vor fi puține în cea mai mare parte a țării, în special în regiunile vestice, centrale și la munte.

Cei care își vor petrecere minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie 2022 la munte vor avea parte de o vreme rece, valorile termice diurne fiind în medie de 0 grade.

Minimele vor fi negative și se vor situa între -5 și -4 grade. Cât despre precipitații, meteorologii nu au anunțat pentru moment dacă vor fi sau nu ninsori în minivacanța de la finalul lunii noiembrie. 

În prezent, în zonele de munte este depusă zăpada, cel mai mare strat este în Călimani - 42 cm și la Bâlea - 36 cm.  În județul Cluj, la Băișoara stratul de zăpadă măsoară 13 cm, iar pe Vlădeasa 10 cm. 

Comenteaza