Vremea, nefirească în luna noiembrie

Vremea, nefirească în luna noiembrie

Vreme nefirească în luna noiembrie, întrucât temperaturile depăşesc 25 de grade, conform meteorologilor Administrației Naționale de Meteorologie.

Conform meteorologilor ANM, valul de aer tropical va aduce maxime chiar și de 27 de grade Celsius, adică valori cu 10 grade mai ridicate decât normalul perioadei calendaristice.

„Ne bucurăm de vreme plăcută în aceste zile, o vreme mai caldă chiar cu mult decât ar trebui să avem la această dată calendaristică, în jumătatea de sud a teritoriului, acolo unde temperaturile ating și depășesc chiar valori de 20 de grade la amiază spre 24-25 de grade, atât în această după-amiază cât și luni după-amiază. Marți ne așteptăm la astfel de valori și în regiunile vestice”, a declarat Alina Șerban, meteorolog ANM la Antena 3.
Multe grade Celsius peste valorile normale

Conform meteorologului ANM, valorile temperaturilor normale din această perioadă au fost depășite cu mult, comparat cu perioada calendaristicăîn care ne aflăm.

„Cumva ceață sau nebulozitatea stratiformă ne-a dat puțin de furcă în aspectul vremii în regiunile intracarpatice, în Banat, în mod deosebit în Maramureș, în zona joasă din Crișana și din Transilvania, acolo unde acestea au persistat în mare parte din zi, astfel încât temperaturile nu au crescut foarte mult la amiază și au fost chiar mai scăzute decât în mod normal la această dată. Ieri de exemplu, am avut maxime de 12-13 grade în zonele respective”, a mai spus Alina Șerban.
Unde nu se va încălzi așa de tare

Există zone din România unde nu se vor înregistra temperaturi atât de mari. Aici se va întâlni și ceață, și burniță.

„De altfel, și în următorul interval de timp, în regiunile intracarpatice, în mod deosebit în prima parte a zilei, în zona joasă vom avea nebulozitate stratiformă sau ceață asociată trecător și cu burnița, astfel încât în acele zone, temperaturile nu vor urca foarte mult.

La amiază se vor menține undeva la valori de 13-14 grade, cel mult 15 grade, spre deosebire de partea de sud și de est a teritoriului, mare parte a Olteniei, a Munteniei, zona continentală a Dobrogei, mare parte din Moldova, unde soarele va fi prezent multe ore din zi și va determina temperaturi peste 20 până la 24-25 de grade”, a mai precizat Alina Șerban.

Etichete
Comenteaza