Foto Viteza bat-o vina. Polițiștii au reținut 7 permise și un certificat de înmatriculare în județul Cluj

Viteza bat-o vina. Polițiștii au reținut 7 permise și un certificat de înmatriculare în județul Cluj
| Foto: IPJ Cluj

Șapte șoferi au rămas pietoni după ce au fost prinși cu viteză în localitatea Jucu, județul Cluj. Polițiștii au reținut și un certificat de înmatriculare din cauza faptului că autovehiculul avea Inspecția Tehnică Periodică (IPT) expirată.

„Azi, data de 11 martie a.c., în intervalul orar 09.00 – 13.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Cluj au desfășurat o acțiune punctuală pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, pe sectorul de drum DN1C E576, în zona localității Jucu.

Astfel, polițiștii au acționat cu precădere pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză. De asemenea, s-a pus accent și pe conștientizarea de către conducătorii auto și pasageri cu privire la importanța folosirii centurii de siguranță și/sau a altor dispozitive de retenție omologate.

În urma acestor activități, polițiștii au aplicat 67 de sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002, respectiv 52 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 7 pentru nefolosirea centurii de siguranță și 8 pentru alte abateri.

De altfel, în cazul a 7 conducători auto care au fost depistați încălcând regimul legal de viteză, pe lângă sancțiunea principală, polițiștii au aplicat ca măsură complementară, reținerea permisului de conducere. A fost reținut și un certificat de înmatriculare pentru în cazul unui autovehicul care avea inspecția tehnică periodică expirată.

Conduceți cu prudență! Acționați pedala de accelerație cu moderație. Este mai important să ajungeți la destinație în siguranță!”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Comenteaza