Ziua liberă de Mica Unire, zi de foc pentru salvamontiști: peste 80 de persoane salvate de pe munte. Jumătate dintre acestea, transportate la spital

Ziua liberă de Mica Unire, zi de foc pentru salvamontiști: peste 80 de persoane salvate de pe munte. Jumătate dintre acestea, transportate la spital
| Foto: Facebook/Salvamont Romania

Salvamontiștii au avut o zi grea miercuri, 24 ianuarie, zi în care au primit 83 apeluri prin care li se solicita intervenția de urgență.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 83 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor.

Potrivit Salvamont România, cele mai multe apeluri au fost pentru Salvamont Municipiul Brașov - 14, alte 10 apeluri au fost pentru Salvamont Sinaia, 7 apeluri pentru Salvamont Borșa și câte 6 apeluri pentru Salvamont Cluj și Salvamont Maramureș.

Au mai fost 5 apeluri pentru Salvamont Predeal, 5 apeluri pentru Salvamont Suceava, 5 apeluri pentru Salvamont Sibiu, 4 apeluri pentru Salvamont Prahova, 4 apeluri pentru Salvamont Satu Mare, 4 apeluri pentru Salvamont Voineasa, 3 apeluri pentru Salvamont Harghita, 3 apeluri pentru Salvamont Mureș, 2 apeluri pentru Salvamont Lupeni, 1 apel pentru Salvamont Gorj, 1 apel pentru Salvamont Caraș Severin-Muntele Mic, 1 apel pentru Salvamont Caraș Severin-Semenic, 1 apel pentru Salvamont Bacău, 1 apel pentru Salvamont Bihor.

"În cazul acestor intervenții au fost salvate 83 de persoane. Dintre acestea 42 au fost predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital.A fost și o persoană care a fost predată elicopterului SMURD pentru transport aerian la spital.

S-au primit și 41 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană și despre domeniile schiabile", au precizat reprezentanții Salvamont România.

Comenteaza