30 de milioane de euro va costa școala Bună Ziua. Când va fi gata

30 de milioane de euro va costa școala Bună Ziua. Când va fi gata

Consiliul Local a aprobat, luni, documentația tehnică și indicatorii tehnico-economici pentru școala din cartierul Bună Ziua. Proiectul presupune și realizarea unui drum de acces cu două benzi de circulație, amenajarea unei piste de biciclete și a traseului pietonal. 

''E nevoie de o școală că de aer în Bună Ziua, în prezent copiii merg la alte școli din cartiere. Trebuie să atragem atenția că nu e normal să așteptăm aproape 3 ani pentru finalizarea documentației. Avem peste 10.000 de copii în plus în școlile din Cluj-Napoca. Construcția de noi școli trebuie să meargă mai repede. Cerem un calendar mai strâns pentru pașii următori'', a declarat Alexandra Oana, consilier USR.

''Termenele acestea sunt prevăzute de lege''. Edilul Emil Boc a detaliat toate aceste proceduri (VEZI VIDEO), care durează destul de mult fiind vorba și despre exproprieri. ''Tot atâtea etape am avut de parcurs și până să ajungem să avem documentația de astăzi pe masă'', a punctat și viceprimarul Dan Tarcea.

Terenul pe care va fi ridicată școala cu 2 etaje este delimitat de strada Bună Ziua la nord, strada Augustin Buzura la est și parcele private/terenuri încadrate în zona verde la sud.

Clădirea va cuprinde 27 de săli de clasă, 4 laboratoare, ateliere și sală de sport, dar și spațiile tehnice, parcare subterană, adăpost de apărare civilă, bibliotecă, zonă administrativă, spațiu pentru asistență medicală (cabinet stomatologic, cabinet logoped/psihologic, cabinet medical și sală de tratament). Sala de lectură, cu depozit de carte pentru elevi, va putea permite accesul pentru 110 elevi.

Durata de realizare a proiectului este estimată la 24 de luni, din care lucrările de execuție – 18 luni. Valoarea proiectului este estimată la 150.422.708,61 lei cu TVA (30 milioan euro), cu finanțare din bugetul local.

Comenteaza