Tişe: „Dacă aş fi colaborat cu Nicoară, astăzi el ar fi fost primar, iar eu preşedintele Consiliului Judeţean”

Tişe: „Dacă aş fi colaborat cu Nicoară, astăzi el ar fi fost primar, iar eu preşedintele Consiliului Judeţean”
Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Alin Tişe, spune că ar fi câştigat sigur un nou mandat, împreună cu Marius Nicoară care ar fi obţinut Primăria, dacă cei doi ar fi candidat împreună la alegerile locale.

Împreună, Alin Tişe şi Marius Nicoară ar fi reuşit să câştige Consiliul Judeţean, respectiv Primăria, dacă ar fi candidat în tandem, susţine fostul şef al judeţului. Tişe a menţionat la REALITATEA FM Cluj că toate comentariile transmise în spaţiul public, cum că ar fi avut o oarecare legătură cu Nicoară sunt pure speculaţii. Dacă Uioreanu nu ar fi fost condus de mână de Nicoară şi nu ar fi fost ajutat de maşinăria USL, el nu ar fi reuşit să câştige Consiliul Judeţean, crede Tişe. La acel moment, USL era pe val, mai spune Tişe, iar dacă ar fi avut o înţelegere cu liberalii sau cu social-democraţii, atunci cu siguranţă ar fi câştigat Consiliul Judeţean, la fel cum Marius Nicoară ar fi câştigat Primăria.

Alin Tişe spune că a trecut uşor peste faptul că a pierdut alegerile pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, chiar dacă ulterior a aflat că la număr de voturi a fost în faţa reprezentantului USL, Horea Uioreanu. „Am aflat cum au întors votul în favoarea lui Uioreanu. Adevărul este că nu mi-am imaginat că maşinăria USL va putea să funcţioneze la modul acesta. Au fost comune întregi unde mii de voturi au fost întoarse în favoarea lui Uioreanu. Mi-ar plăcea ca acest lucru să poată fi dovedit cândva, pentru că altfel tot ce spun rămâne la nivel de speculaţie. Dar adevărul este unul, iar cei care fac politică ştiu asta. Oamenii pe care eu îi credeam ai PDL, au lucrat în favoarea USL şi asta se poate vedea. În mod normal, numai ei cu familiile, cu rudele lor, ar fi trebuit să-mi aducă sute de voturi, iar dacă adunăm comunele, chiar mii de voturi. În afară de asta, în comune precum Câţcău, Căşeiu, Gârbău, Recea Cristur sau Vad, procesele verbale au fost pur şi simplu modificate, cu acordul preşedinţilor secţiilor de votare, desigur. Aceştia fie au semnat în alb şi au plecat mai repede acasă, fie pur şi simplu au fost de acord cu modificările. Dacă într-o comună aveam eu 700 de voturi iar Uioreanu avea 30, rezultatul era modificat în favoarea lui", a explicat Alin Tişe la REALITATEA FM Cluj. Pentru că nu mai poate schimba nimic, Tişe spune că îşi vede în continuare de drumul său, dar acest lucru nu înseamnă că-l va lăsa pe Uioreanu să-şi facă de cap. „Au rămas în plenul Consiliului Judeţean colegi de-ai mei care îmi semnalează toate derapajale pe care le face Uioreanu. Şi nu suntem dispuşi să-l lăsăm să meargă aşa mai departe. Vă spun acum, în premieră, că vom ataca absolut toate hotărârile care vor fi adoptate fără a se respecta legalitatea. Şi în primul rând vom începe cu cele care ţin de ponderea politică. Regula spune că în consiliile de administraţie ale regiilor, societăţilor şi strucuturilor subordonate Consiliului Judeţean, sunt numiţi membri în funcţie de ponderea politică pe care o deţine fiecare partid, în plenul Consiliului. Or, până în prezent USL nu a ţinut cont de această regulă. Aşa se întâmplă şi în cauzul Autorităţii Teritorială de Ordine Publică, de pildă", a spus Tişe.

Prima chestiune care-i poate fi reproşată lui Uioreanu, după ce acesta a preluat şefia Consiliului Judeţean, se leagă de comportamentul său, de modul în care s-a comportat faţă de colegul şi prietenul său, liberalul Marius Nicoară.

„Am auzit că s-a speculat că Uioreanu s-ar fi supărat pe Nicoară pentru că ar fi colaborat cu mine. Păi un lucru e sigur şi mi-e greu să cred că cineva care a făcut politică nu poate înţelege aspectul acesta. Dacă eu aş fi colaborat cu Nicoară, astăzi el ar fi fost primar, iar eu preşedintele Consiliului Judeţean. În sondaje, Uioreanu nu exista. Nicoară era cel cunoscut. El a mers de mână cu Uioreanu, i-a făcut imagine, a vorbit peste tot despre el. A contat enorm, plus că a fost la mijloc şi maşinăria USL. Dacă eu aş fi acceptat oferta acestei formaţiuni politice, care la acea vreme era pe val, acum lucrurile stăteau altfel. Însă eu nu am vrut să-mi părăseasc colegii la greu. Am decis că trebuie să merg mai departe cu partidul cu care am pornit la drum", a comentat Tişe.

 

Comenteaza