Marile concerte de pe Cluj Arena le puteţi vedea la Bucureşti

Marile concerte de pe Cluj Arena le puteţi vedea la Bucureşti
timp ce capitala se pregăteşte pentru a găzdui noi concert ale unor trupe şi solişti de marcă, în 2013 Clujul rămâne extrem de sărac în astfel de evenimente.

Stadionul Cluj Arena nu reprezintă un argument suficient de puternic pentru firmele de impresariat. Ele evită să se hazardeze în organizarea unor concerte mari la Cluj, atât timp cât nu au sprijin din partea unor sponsori puternici, a arătat directorul Cluj Arena, Radu Raţiu.

Chiar dacă avem infrastructură, concertele mari întârzie să vină spre Cluj-Napoca. În schimb, la Bucureşti lucrurile încep să arate mai bine. După ani de aşteptări, vine în concert însuşi Roger Waters. De altfel, pragul Bucureştiului a fost trecut de multe alte trupe şi solişti de marcă, dintre care, reamintim - numai în ultimii doi, trei ani - Metallica, Red Hot Chili Peppers, Depeche Mode, Rammstein, Placebo, Lady Gaga, Leonard Cohen, Linkin Park, Guns' N Roses şi lista ar putea continua. La Cluj-Napoca, în ultimii doi ani am avut doar două mari concerte, Scorpions şi Roxette. Anul 2013 se anunţă pentru Cluj Napoca la fel de sărac. Deşi publicul din Ardeal aşteaptă ca şi Clujul să devină o atracţie pentru organizatorii de concerte, lucrurile nu se mişcă într-o direcţie bună. "Încă nu ştim ce concert vom putea atrage la Cluj pentru anul viitor. În permanenţă suntem în legătură cu firma de impresariat Emagic, care a organizează la Bucureşti concertul cu Roger Waters, care a organizat la Cluj concertul cu Roxette, de altfel, dar din păcate, Clujul nu reprezintă o atracţie foarte mare. Motivul se leagă de lipsa investitorilor. Atâta timp cât investitorii nu sunt dispuşi să asigure o parte din costurile de organizare a unui astfel de concert, nu ne putem aştepta la surprize foarte mari", a subliniat Raţiu. Acesta a adăugat că există şansa organizării unor concerte, însă nu de calibrul lui Waters. "Avem cerere pentru nişte concerte pe stadion, în 2013, în cadrul unor festivaluri, dar nu vorbim despre trupe mari. A mai fost o firmă din Germania care s-a arătat interesată de organizarea unor concerte, dar nu avem nici un angajament ferm în sensul acesta. Aşa cum am mai spus, totul se bazează pe sponsori. Dacă se găsesc sponsori, atunci vom avea şi concerte", a spus Raţiu. Deocamdată, Clujul nu are nici pe jumătate capacitatea pe care o are Bucureştiul, aşa încât capitala va avea întotdeauna prioritate în organizarea unor concerte mari, explică Raţiu.

Roger Waters, în Piaţa Constituţiei

Celebrul solist al trupei Pink Floyd, Roger Waters, va concerta anul viitor, în 28 august în Bucureşti, în Piaţa Constituţiei. Acesta va susţine integral spectacolul "The Wall" (albumul omonim al trupei Pink Floyd, din 1979). Informaţia legată de concert a fost confirmată pe site-ul oficial al artistului, rogerwaters.com. Concertul va fi organizat de Emagic, aceeaşi firmă de impresariat care a adus la Cluj trupa Roxette. Primul turneu "The Wall" a început pe 15 septembrie 2010, la Toronto, Canada, iar de atunci numără 192 de concerte şi 3,3 milioane de spectatori.

 

Etichete
Comenteaza