Autostrada Transilvania s-a împotmolit. Ofertele pentru tronsonul Gilău – Nădăşel vor fi reevaluate

Autostrada Transilvania s-a împotmolit. Ofertele pentru tronsonul Gilău – Nădăşel vor fi reevaluate
Proiectul Autostrăzii Transilvania, pe porţiunea Gilău – Nădăşel, se blochează din nou. Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor obligă CNADNR-ul să reevalueze oferta Spedition UMB – Tehnostrade, desemnată iniţial câştigătoare.

Licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor pe porţiunea Gilău - Nădăşel, de pe Autostrada Transilvania, a fost adjudecată de consorţiul Spedition UMB - Tehnostrade. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) tocmai se pregătea să semneze pentru atribuirea contractului, însă asocierea Selina, Doprastav AS şi Sodi Construcţii a depus contestaţie, cerând anularea deciziei prin care consorţiul Spedition - Tehnostrade a fost desemnat câştigător. CNSC a dat, în parte, câştig de cauză asocierii conduse de Selina, astfel că CNADNR are acum obligaţia să reevalueze atât oferta câştigătoare cât şi pe cea depusă de contestatari.

Oferta consorţiului Spedition UMB - Tehnostrade pentru proiectarea şi construcţia Autostrăzii Transilvania, Sector 3A1, Gilău - Nădăşel (8,7 km) va fi reevaluată, conform deciziei Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC). După finalizarea procedurii de evaluare a ofertelor societăţilor care au participat la licitaţie, CNADNR a desemnat câştigătoare oferta Spedition UMB - Tehnostrade, în valoare de 258.199.052 lei (fără TVA). Asocierea Selina, Doprastav AS, Sodi Construcţii a depus însă contestaţie la CNSC şi obţinut câştig de cauză, în parte. Selina a solicitat anularea deciziei CNADNR privind rezultatul procedurii de atribuire, precum şi obligarea CNADNR la reevaluarea propriei oferte, cu consecinţa declarării acesteia drept conformă şi admisibilă. De asemenea, Selina a cerut ca şi oferta desemnată câştigătoare să fie reevaluată. Nu în ultimul rând, Selina avea pretenţia să fie desemnată câştigătoare a acestui contract, lucru pe care, însă, CNSC l-a respins. În schimb, CNSC a aprobat argumentele privind delcararea ofertei Selina drept conformă şi admisibilă.
În consecinţă a dispus ca CNADNR să reia etapa de reevaluare a ofertelor. "De regulă, în astfel de proceduri sunt respectate deciziile CNSC. Prin urmare se va trece la reevaluarea ofertelor, urmând să fie anunţat cine va câştiga contractul pentru lucrările la autostradă pe acest tronson, Gilău - Nădăşel", a explicat directorul subsidiarei CNADNR la Cluj, Eugen Cecan. Deşi au fost înscrise mai multe firme şi consorţii în licitaţia pentru atribuirea acestui contract, cea mai avantajoasă ofertă din punct de vedere financiar a fost depusă de consorţiul Spedition UMB - Tehnostrade. Reprezentanţii acestui consorţiu s-au angajat să finalizeze lucrările de proiectare în şase luni, iar pe cele de execuţie în 18 luni, la preţul de 258.199.052 de lei, fără TVA. Garanţia pentru lucrări ar urma să fie asigurată pentru o perioadă de 48 de luni. Se estimează că indiferent de modul în care se va soluţiona licitaţia, lucrările în cadrul acestui tronson de 8,7 km, vor demara din primăvara anului viitor. "Planurile sunt chiar mai mari. Pe de-o parte ne dorim să înceapă lucrările pe acest tronson, Gilău - Mihăieşti şi chiar să fie continuate, în regim de credit furnizor, pe tronsonul Nădăşel - Mihăieşti şi Mihăieşti - Surplacu de Barcău", a spus şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, Eugen Cecan.

 

Comenteaza