Consiliul Judeţean majorează capitalul social al Cluj Arena, ca să poată plăti facturile la curent şi gaz

Consiliul Judeţean majorează capitalul social al Cluj Arena, ca să poată plăti facturile la curent şi gaz
Consiliul Judeţean din Cluj decide astăzi dacă va majora capitalul social de la societatea ce administrează stadionul Cluj Arena, pentru a o ajuta să-şi acopere cheltuielile, considerabile mia ales în timpul iernii.

Acţionarii societăţii Cluj Arena SA participă la capitalul social, astfel: Consilul Judeţean Cluj, cu o cotă de participare la capitalul social de 90% şi Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Cluj, cu o cotă de participare la capitalul social de 10%. Capitalul social al societăţii este de 300.000 lei, iar conform cotelor de participare susmenţionate, suma de 270.000 lei este subscrisă şi vărsată de către judeţul Cluj, iar suma de 30.000 lei este subscrisă şi vărsată de către Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Cluj.

Societatea Cluj Arena SA a cerut Consiliului Judeţean, printr-o adresă remisă în 21 ianuarie, să analizeze posibilitatea majorării capitalului social. „Acest lucru este necesar, având în vedere situaţia financiară precară a societăţii, determinată de dificultatea încasării creanţelor rezultate din contractele de utilizare a stadionului încheiate cu Universitatea Cluj, dar şi de cheltuielile ridicate de funcţionare a imobilului în perioada iernii, care generează incapacitatea de plată a utilităţilor către E-On Gaz şi Electrica SA", explică oficialii Consiliului Judeţean.

"Apreciem că argumentele de ordin financiar invocate de către conducerea societăţii, sunt întemeiate, interesul acţionarilor cu privire la asigurarea continuităţii funcţionării fiind major, prin raportare la scopul înfiinţării acesteia", arată Consiliul Judeţean. "Astfel, în scopul procurării fondurilor financiare necesare pentru acoperirea unor cheltuieli aferente funcţionării imobilului Cluj Arena, până la încasarea creanţelor rezultate din contractele de utilizare a stadionului încheiate cu FC Universitatea Cluj SA, propunem aprobarea măririi capitalului social al SC Cluj Arena SA cu suma de 240.000 lei, prin majorarea valorii nominale a acţiunilor".
În aceste condiţii, participarea Consiliului Judeţean Cluj, aferentă cotei de participare de 90% la capitalul social subscris, va fi în sumă de 216.000 lei, restul de 24.000 lei revenind celuilalt acţionar, respectiv Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Cluj, conform cotei de participare de 10 % la capitalul social. După majorarea capitalului social, Cluj Arena SAva avea un capital social subscris de 540.000 lei, iar valoarea nominală a unei acţiuni se modifică şi va fi de 180 lei.

Decizia va fi luată de Consiliul Judeţean în şedinţa de la ora 13. Rămâneţi pe ziuadecj.ro pentru a afla ce decizie a fost luată

UPDATE Consiliul Judeţean a decis majorarea capitalului social al Cluj Arena SA, cu 30 de voturi "pentru" şi o abţinere. Trei consilieri judeţeni nu au votat.

Comenteaza