Cine ia banii pentru cultură şi tineret la Cluj

Cine ia banii pentru cultură şi tineret la Cluj
Preşedintele Consiliul Judeţean a fost nevoit să convoace două şedinţe ca să obţină votul necesar pentru finanţările destinate cultelor, activităţilor culturale şi celor de tineret.

La ultimele două şedinţe ale forului Consiliului Judeţean (CJ), preşedintele Horea Uioreanu nu a reuşit să-şi convingă colegii să îi dea numărul necesar de voturi astfel încât să poată să împartă fondurile pentru activităţi de cultură şi de tineret. Pentru că mai mulţi susţinători de-ai săi lipseau de la şedinţă, propunerile privind alocarea acestor fonduri au fost din nou respinse la şedinţa de ieri. Uioreanu nu s-a dat bătut şi a convocat o şedinţă de îndată.

Printre evenimentele pentru care CJ va aloca bani se numără evenimente precum Festivalul Internaţional de Film Transilvania - TIFF (40.000 de lei), Festivalul Peninsula 2013 (21.000 de lei), Balul Operei (12.000 de lei), Festivalul de Film Comedy (10.000 de lei), Delahoya (10.000 de lei). Pentru că reprezentanţii USL nu s-au prezentat de la început la şedinţa de ieri, Uioreanu nu a acumulat numărul necesar de voturi, astfel că propunerile privind acordarea acestor finanţări - 350.000 de lei pentru activităţi culturale şi 67.000 de lei pentru cele de tineret - au fost respinse. Degeaba a încercat să-şi sensibilizeze colegii din opoziţie, explicându-le că o bună parte dintre evenimente au avut deja loc, precum Balul Operei, TIFF sau Delahoya, că tot n-a reuşit să obţină cele 19 voturi necesare adoptării acestor proiecte.

„Ar trebui să ţineţi seama de faptul că TIFF este un brand al Clujului; ne mândrim cu el, prin urmare normal ar fi să le dăm şi banii oamenilor, aşa cum am promis", a spus liderul CJ. El a scos doar 18 voturi, astfel că la finalul şedinţei s-a văzut pus în situaţia de a mai convoca o şedinţă de îndată, mai ales că între timp au apărut consilierii Dan Canta (PSD) şi Marius Mânzat (PNL). Cu ajutorul acestora şi-a văzut îndeplinită sarcina. El a recunoscut că a întâmpinat probleme şi din pricina faptului că o bună parte din colegii săi din USL n-au putut vota hotărârile pentru că aveau interese patrimoniale în cazul unora dintre organizaţiile nonguvernamentale în cauză, motiv pentru care s-a văzut nevoit să mizeze pe sprijin şi din partea consilierilor din opoziţie.

Etichete
Comenteaza