Cinci primării din Cluj, premiate la Gala Administraţiei Publice

Cinci primării din Cluj, premiate la Gala Administraţiei Publice
Cinci primării clujene au fost premiate pentru proiectele derulate în acest an, la Gala Concursului Naţional de Proiecte din Administraţia Publică Locală „Cele bune să se-adune!".

Una dintre primăriile premiate e cea din Câmpia Turzii, pentru cel mai bun proiect la secţiunea „Dezvoltare locală" la nivelul regiunii Nord-Vest, premiul fiind înmânat viceprimarului Dorin Lojigan. Şi Primăria Turda a câştigat un premiu, e vorba de recunoaşterea pentru cel mai bun proiect din domeniul Servicii Sociale - regiunea Nord-Vest, pentru proiectul „Centrul Comunitar de Igienă şi Sănătate Turda".


Organizatorii Galei au mai premiat trei primării din mediul rural, respectiv Beliș, Gîrbău și Tureni. Primarul din Beliș, Viorel Crainic, și-a adjudecat premiul pentru cel mai bun proiect din regiunea de dezvoltare Nord-Vest la secțiunea „edilitar" pentru proiectul care a vizat modernizarea drumului comunal care leagă comuna Beliș de comuna Mărgău, pe traseul Bălcești-Dealu Botii-Răchițele și care a fost finanțat din fonduri europene în sumă de 7,4 milioane euro.

La acordarea acestei distincții, organizatorii au ținut cont de numărul mare de proiecte cu finanțare europeană implementate sau în curs de implementare pe care primăria Beliș le-a derulat, valoarea lor fiind de aproximativ 10 milioane de euro.

Primăria Gîrbău a primit premiul la secțiunea „Cultură-Artă" pentru reabilitarea şi extinderea căminului cultural, lucrări plătite cu bani europeni în sumă de 200.000 lei. În incinta căminului cultural funcționează și o bibliotecă și un Muzeu cu obiecte tradiționale din comuna Gîrbău .


Cea de-a cincea primărie premiată, cea din Tureni, a primit distincţia la secţiunea „Cel mai bun primar de comună din Regiunea de Nord-Vest", în persoana primarului Daniela Elena Mănăilă.  „Vreau să felicit toți primarii care au adus premii acasă de la această Gală, sper ca aceste distincții să fie un imbold și pentru ceilalți edili", spune preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu. "Faptul că ei au fost aleși și premiați dintre toți primarii din regiune denotă faptul că sunt buni gospodari, oameni că nu se mulțumesc să primească bani de la consiliul județean, ci știu să scrie proiecte și să atragă fonduri europene. Exemplul lor este unul de urmat".

La gală a fost premiat şi Consiliul Judeţean Cluj, care a fost recompensat de către Revista Română de Administraţie Publică Locală cu premiul I pentru proiectul lucrările la noua pistă de aterizare a aeroportului din Cluj.

Comenteaza