Clujul, gazdă a Întâlnirilor Europene din Transilvania

Clujul, gazdă a Întâlnirilor Europene din Transilvania
Peste 20 de experți în administrație publică, din Franța si din România, vor lua cuvântul în cadrul celei de-a opta ediții consecutive a Întâlnirilor Europene din Transilvania (RET), care va avea loc în 14 martie, la Cluj-Napoca, în 15 si 16 martie, la Alba Iulia.

Printre personalitățile care vor susține prezentări la ediția de anul acesta se număra Michele Ramis, Ambasadoarea Franței în România, Ciprian Roșca, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Herve Boisguillaume, directorul proiectului "Orașul durabil", în cadrul direcției Afacerilor Europene și Internaționale aflată sub autoritatea comună a Ministerului Tranziției Ecologice și Solidare și Ministerul Coeziunii Teritoriilor. 

Tema ediției de anul acesta a Întâlnirilor Europene din Transilvania, eveniment organizat de Ambasada Franței în România și filiala din Cluj-Napoca a Institutului Francez din România, este "Orașe durabile", în contextul în care acest subiect este unul intens dezbătut atât în Franța, cât și în România și este direct legat de dezvoltarea locală.

Tema a fost aleasă în contextul în care orașele de astăzi se confruntă cu provocarea de a se dezvoltă și de a se transformă pentru a realiză o tranziție ecologică semnificativă și pentru a atinge obiective legate de lupta împotriva schimbărilor climatice, dar și pentru a-și schimba politicile administrative astfel încât să permită ameliorarea calitătii vieții, dar și o dezvoltare economică care protejează resursele teritoriale. 

O punere în perspectivă a problemelor și factorilor care favorizează tranziția spre un oraș durabil în Franța și România și cele trei teme abordate vor permite o analiză a politicilor publice ale dezvoltării urbane durabile, precum și relația cu locuitorii și teritoriul lor.

Astfel de dezbateri vor oferi o perspectivă incrucisată bazată pe experiențele fiecărui participant și valorizarea inițiativelor de pionierat, stimulând schimbul de idei între cei sunt preocupați de viitorul orașelor. 

Partenerii evenimentului sunt Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Primăria Cluj-Napoca, Primăria Alba Iulia, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, Muzeul Museikon din Alba Iulia și Media Image Factory, agenție de comunicare specializată în dezvoltarea proiectelor sociale și culturale.

Comenteaza