Autorităţile judeţene se grăbesc să repare "drumul groazei". Vezi în ce stadiu sunt lucrările

Autorităţile judeţene se grăbesc să repare
Lucrările de reabilitare a drumului judeţean 109C, Gherla-Fizeşu Gherlii-Ţaga, supranumit, sugestiv, "Drumul Groazei" ar putea fi terminate până la sfârşitul săptămânii viitoare, susţin reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj.

Începute în mare grabă, la ordinul preşedintelui interimar al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Vakar Istvan, odată cu vizita de marţi, a consilierului judeţean Mihai Seplecan în localitate, lucrările de reabilitare a drumului neîntreţinut, cu balastul dus şi plin de gropi în care şoferii îşi distrug maşinile sunt efectuate într-un timp alert.

Astfel, în cursul zilei de joi, 31 august, au fost demarate efectiv lucrările de reciclare şi reprofilare cu adaos de material-umplere gropi, iar la finalul primei zile au fost realizaţi terminaţi aproximativ 450 ml.

Vineri, în cea de-a doua zi de lucru, acestea au continuat în acelaşi ritm, informează CJ; până la sfârşitul ei, ar trebui finalizate lucrările la primul km din drum. "În ceea ce priveşte ziua de vineri, până la ora vizitei la faţa locului fuseseră realizate deja lucrări pe circa 400 de ml, estimându-se ca la sfârşitul zilei lucrările de intervenţie să fie finalizate pe încă aproximativ 300 de ml. În acest fel, după primele două zile lucrările vor totaliza cca. 1150 de m din cei 5.200 de m care sunt vizaţi", au transmis reprezentanţii instituţiei.

Venit într-o nouă vizită la Fizeşu Gherlii, şeful CJ, Vakar Istvan, se arată încrezător în stadiul lucrărilor, prefigurând că "drumul groazei" îşi va pierde denumirea până la sfârşitul săptămânii viitoare: "întrucât se prefigurează ca şi în cursul zilei de sâmbătă, 2 august, condiţiile meteo să fie optime, lucrările vor continua într-un ritm alert, cu o medie zilnică de cca. 600-700 de ml, astfel încât acestea să poată fi încheiate la finalul săptămânii viitoare", a transmis acesta, într-un comunicat de presă.

Comenteaza