Noul şef al CJ cere suspendarea controlului guvernamental iniţiat de premier

Noul şef al CJ cere suspendarea controlului guvernamental iniţiat de premier
Proaspăt înscăunat în funcţia de vicepreşedinte cu atribuţii delegate de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Mihai Seplecan a cerut Guvernului României suspendarea acţiunii de control desfăşurate la comanda primului ministru, Victor Ponta, la sediul instituţiei.

În adresa trimisă guvernului de şeful CJ, "s-a solicitat comunicarea temeiurilor de drept în baza cărora se desfăşoară acţiunea de control, având în vedere faptul că în Ordinul nr.108/28.07.2014 emis de Şeful Corpului de control al primului-ministru se invocă numai prevederile art. II pct 1 lit g. din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.2/2010 privind unele măsuri pentru organizarea şi funcţionarea aparatului de lucru al Guvernului şi, pentru modificarea unor acte, cu modificările ulterioare", au precizat reprezentanţii instituţiei.

Solicitarea de încetare a controlului guvernamental este motivată prin faptul că în articolul precizat sunt enumerate toate entităţile publice a căror activitate poate fi controlată de către corpul de control al primului-ministru, printre acestea nefiind enumerate şi autorităţile administraţiei publice locale, ci doar instituţiile publice subordonate acestora, cu respectarea dispoziţiilor legale privind regimul general al autonomiei locale.

"Până la lămurirea tuturor aspectelor, solicităm dispunerea suspendării acţiunii de control, urmând a ne rezerva dreptul de a nu mai comunica documentele şi informaţiile solicitate de către membrii echipei de control, în cazul în care nu se va da curs solicitării transmise" a declarat Seplecan.

Inspectorii guvernamentali efectuează, începând de marţi dimineaţă, verificări privind modul de utilizare a celor 60 de milioane de lei, bani alocaţi Consiliului Judeţean de guvernul Boc, pentru construirea stadionului Cluj Arena.

Citeşte şi: Corpul de control al primului ministru îi verifică pe Boc şi Tişe

Comenteaza