Seplecan a cedat în războiul cu RAADPP. Avram s-a răzgândit: angajaţii CJ nu mai sunt atât de incompetenţi

Seplecan a cedat în războiul cu RAADPP. Avram s-a răzgândit: angajaţii CJ nu mai sunt atât de incompetenţi
Războiul-blitz dintre Mihai Seplecan şi Mircea Avram pare să se fi încheiat cu victoria şefului RAADPP.

Întâlnirea anunţată luni de Mircea Avram, directorul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat (RAADPP), cu Mihai Seplecan, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), a avut loc marţi dimineaţa, cu mulţi martori şi fără scandal. Au fost prezenţi şapte angajaţi din aparatul administrativ al Consiliului Judeţean şi şase dintre conducătorii RAADPP, plus vicepreşedintele CJ, Horaţiu Cătărig.

Astfel, cele două persoane publice care s-au duelat în vorbe şi conferinţe de presă în ultimele zile au avut acum, susţin martorii, o atitudine normală, constructivă. E interesant de spus, pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu politica, faptul că Seplecan provine din vechiul PNL, în timp ce Avram a fost susţinut pentru preluare funcţiei de PDL-iştii de sub steagul galben liberal.

"Am vorbit despre decontarea şi deblocarea lucrărilor şi despre Ic Ponor, unde riscăm să pierdem finanţarea din bani europeni. Ni s-a făcut pe loc o adresă, am sunat constructorii, cu care ne întâlnim joi, iar vineri dăm drumul la lucrările pe drumul Răchiţele - Ic Ponor", a spus Mircea Avram.

Şeful RAADPP a subliniat că nu a avut ocazia să discute doar cu Seplecan: "Nu am avut o discuţie tete-a-tete, aşa că nu ştiu dacă şi-a schimbat intenţiile în ceea ce priveşte desfiinţarea regiei. A promis însă că va semna ordine de începere a lucrărilor şi va debloca banii pentru lucrările executate până acum".

Întrebat dacă angajaţii CJ i s-au părut incompetenţi, aşa cum i-a caracterizat o zi mai devreme, Avram a fost ceva mai împăciuitor. "La partea de decontare, nu ştiau ce se întâmplă cu documentele, de ce să trebuie fie o cvadruplă urmărire a lor. Prin comunicarea care va fi sper să înţeleagă. Un diriginte de şantier are ştampila de la Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) şi numai ISC poate să verifice şi să spună dacă lucrările sunt conforme sau nu.

Un diriginte de şantier primeşte autorizaţie de la ISC, cu concursuri care se fac la Bucureşti; nu primesc autorizaţie nici de la mine, nici de la CJ. Dar nu aş vrea să acuz. Azi a fost o zi mai liniştită, probabil că se va întâmpla ceva. Cât de cât s-au armonizat discuţiile şi conlucrarea, pentru prima dată de când s-a schimbat conducerea CJ. Ar fi nedrept din partea mea să spun altceva", a afirmat Avram.

Luni, şeful RAADPP a spus că angajaţii CJ sunt incompetenţi şi că au ca ţel prelungirea proiectelor pe fonduri europene, pentru că încasează sporuri de pe urma lor, "că se fac, că nu se fac lucrări".

ZIUA de CLUJ la vorbit şi cu Mihai Seplecan: "Eu sunt consecvent şi perseverent. Am cerut avize de legalitate de la toate direcţiile din cadrul CJ şi voi pune propunerea de hotărâre pe ordinea de zi la următoarea şedinţă de consiliu. Dacă membrii CJ vor vrea să voteze, bine, dacă nu, vorba preşedintelui Iohannis, "ghinion". Aceasta este soluţia mea de ieşire din această situaţie şi eu cred în continuare că este metoda cea mai bună pentru a asfalta repede şi bine toate drumurile din judeţ. Timpul va dovedi că am dreptate, dar timpul nu lucrează în favoarea judeţului".

Joi, Seplecan a convocat o conferinţă de presă în care - după ce a explicat, împreună cu 10 persoane din aparatul CJ, că RAADPP nu îşi face treaba şi că plăteşte lucrări prost executate - a susţinut că vrea să desfiinţeze regia. Luni a venit reacţia lui Avram. Împreună cu opt persoane din conducerea regiei, acesta a încercat să demonteze toate acuzaţiile. Reamintim, totul nu e decât o spălare a rufelor în public. RAADPP este în subordinea CJ, instituţie care numeşte şeful regiei şi aprobă organigrama. Evident, şeful regiei e susţinut politic.

Ce e important este că, din pricina lipsei de comunicare a acestor instituţii, judeţul Cluj ar putea pierde finanţarea europeană pentru drumul Răchiţele - Prislop - Ic Ponor. Lucrarea trebuie recepţionată până în 8 decembrie şi este gata abia în proporţie de 78%. Trebuie turnat asfalt pe sute de metri, în condiţiile în care în octombrie în zona respectivă vin zăpezile.

Citeşte şi: Discuţie secretă: "Eu cum ies din asta? Dă afară măcar 20% din oameni"

Comenteaza