La pescuit pe "Drumul groazei". Acolo a fost înmormântat Consiliul Judeţean

La pescuit pe
Circa 100 de persoane au organizat joi un protest inedit pe drumul judeţean 109 C, supranumit şi „Drumul groazei".

Oameni din mai multe localităţi care sunt traversate de acest drum au adus apă şi peşti în bălţile uriaşe care s-au format pe suprafaţa drumului şi s-au apucat de pescuit. Alte gropi au fost umplute cu butuci, iar un crater de pe drum a devenit "mormântul Consiliului Judeţean", cu cruce, candele, tot ce era necesar.

În ultimii ani, locuitorii din această zonă a judeţului au mai organizat şi alte proteste pe acest drum pentru a cere autorităţilor repararea lui. Drumul a făcut parte din lotul de peste 400 km de drumuri judeţene care trebuiau să fie reabilitaţi de Kiat, dar contractul CJ Cluj cu această firmă a fost reziliat, iar în acest moment există un proces pe rol.

Primarul comunei Ţaga, Romulus Mârza, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, că din totalul de 38 km, cât are acest drum, au fost reparaţi 10 km, iar pe restul nu s-a făcut nimic. Romulus Mârza a mai afirmat că din primăvară nu s-a mai efectuat nicio lucrare pe acest drum.

La faţa locului a venit şi preşedintele CJ Cluj, Mihai Seplecan, care a spus că forul judeţean a alocat banii necesari pentru repararea drumului, iar cei de la RAADPP, regie aflată în subordinea CJ Cluj, trebuie să se ocupe de lucrări. După el a luat cuvântul un vârstnic din zonă, care a dorit să afle un singur lucru: "De ce aţi venit aici, domnule Seplecan?".

„Până acum ni s-a spus că nu sunt bani. La rectificarea de buget din august s-au alocat 3,5 milioane de lei şi tot nu se face nimic. Am înţeles că lucrările sunt oprite pentru că trebuie prelevate probe pentru o expertiză cerută în cadrul procesului cu firma Kiat. Sperăm să înceapă cât mai repede reparaţiile", a spus primarul. 

"Când am preluat anul trecut conducerea regiei, acesta a fost unul din drumurile pe care am intervenit cu prioritate. Avem toată deschiderea să facem lucrările cât mai repede. Am cerut CJ Cluj să ne spună când se termină prelevarea de probe pentru expertiza din procesul pe care ei îl au cu Kiat. Trebuie să respectăm toate procedurile legale, care deocamdată nu ne permit să reluăm lucrul pe acest drum", a precizat directorul RAADPP Cluj, Mircea Avram.

Comenteaza