Poliţia politică dăunează funcţiei publice. Pus în faţa schimbării de la conducerea societăţii de pază a CJ Cluj, Axente Husar a demisionat

Poliţia politică dăunează funcţiei publice. Pus în faţa schimbării de la conducerea societăţii de pază a CJ Cluj, Axente Husar a demisionat
La şedinţa plenului forului judeţean de miercuri, administratorul societăţii de pază a Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Axente Husar, a anunţat că şi-a dat demisia din funcţia de administrator al societăţii respective.

ZIUA de CLUJ a informat în premieră, încă din 25 februarie, că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât definitiv că Husar, în calitatea sa de fost lucrător al Securităţii, a făcut poliţie politică.

Vezi detalii aici.

Ulterior apariţiei acestui articol, în 15 martie, PSD Cluj a cerut demisia lui Axente Husar din funcţia de administrator al societăţii Pază şi Protecţie Cluj SRL, considerând că „afectează grav imaginea instituției CJ Cluj". Chiar pentru şedinţa de miercuri a CJ, preşedintele Marius Mânzat a pregătit un proiect de hotărâre prin care administratorul societăţii era revocat din funcţie, dar acesta nu a mai fost discutat în urma demisiei lui Husar.

Husar fusese numit în această funcţie în 30 iulie 2015 de către CJ Cluj. Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) i-a dat, în 2012, verdict de poliţie politică lui Husar. Acesta a contestat verdictul, dar Curtea de Apel Bucureşti i-a respins contestaţia în 2013, iar Înalta Curte i-a respins în februarie 2016 şi recursul faţă de decizia CNSAS.

Comenteaza