Primul meci de fotbal pe Cluj Arena se va juca în septembrie

Primul meci de fotbal pe Cluj Arena se va juca în septembrie
Consiliul Judeţean Cluj demarează licitaţia privind amenajarea zonelor exterioare ale stadionului. Lucrările în valoare de 1,1 milioane de euro urmează să fie finalizate în maximum trei luni.

Pentru ca stadionul să devină funcţional, Consiliul Judeţean (CJ) Cluj are obligaţia de a amenaja şi zonele exterioare ce vizează partea de acces, alei pietonale, iluminatul. Plenul consilierilor a aprobat studiul de fezabilitate pentru acest proiect, proiectarea şi lucrările de execuţie fiind evaluate la 800.000 de euro, fără Taxa pe Valoarea Adăugată. Preşedintele Alin Tişe a precizat că procedura de atribuire a acestui contract va fi lansată imediat. Consilierul PSD Dan Canta a apreciat că în contract trebuie angajat un termen de maximum trei luni pentru finalizarea lucrărilor, şi nu cinci luni, cum s-a specificat iniţial. Astfel, stadionul va putea fi dat în folosinţă din septembrie.

Vicepreşedintele CJ Cluj, Radu Bica, a informat ieri plenul că lucrările pentru amenajarea zonelor din exteriorul stadionului vizează o etapă provizorie şi una permanentă. "Pentru început, avem obligaţia să asigurăm soluţiile de acces şi de evacuare pentru public. Stadionul nu va putea fi dat în funcţiune fără să avem amenajate zonele de exterior. Ulterior, după ce municipalitatea va finaliza sala polivalentă din vecinătate, lucrările de amenajare vor putea continua, astfel încât să putem declara acest proiect încheiat", a precizat Radu Bica. El a explicat că amenajarea pe o perioadă provizorie este impusă de proiectul sălii polivalente. "Legătura dintre stadion şi sala polivalentă va fi făcută prin crearea unei alei pietonale. Există un taluz care va fi amenajat în sensul acesta după ce se vor finaliza lucrările la sala polivalentă. Până atunci, vom avea o amenajare provizorie care să asigure funcţionalitatea stadionului", a spus Bica.

Preşedintele Alin Tişe a afirmat că studiul de fezabilitate pentru amenajarea provizorie a fost evaluat la circa 800.000 de euro, fără TVA (circa 1,1 milioane euro). "Iniţial, s-a propus o sumă mai mare, dar am decis că atât lucrările de proiectare, cât şi cele de execuţie vor putea fi încadrate în preţul acesta. Procedura de atribuire a contractului va fi lansată în perioada următoare şi sper că nu vom întâmpina nici o dificultate, astfel încât amenajarea să se finalizeze la timp, pentru ca stadionul să poată deveni funcţional", a anunţat Tişe. Consilierul PSD Dan Canta a avertizat că termenul de cinci luni impus pentru finalizarea lucrărilor este prea lung. "Dacă ne propunem să inaugurăm stadionul în septembrie, atunci trebuie să restrângem termenul pentru amenajarea exteriorului la maximum trei luni. Cu atât mai mult cu cât trebuie să avem în vedere că nu se poate intra cu lucrările imediat, ţinând cont de modul în care se lucrează la stadion", a spus Canta.

Tişe a fost de acord ca acest termen să fie restrâns la trei luni din momentul în care vor fi demarate lucrările. "Aşa este, dacă avem în vedere că din pricina şantierului la stadion nu se va putea lucra prea repede la exterior, ar trebui să restrângem termenul. Propunem ca, din momentul în care vom da dispoziţie pentru începerea lucrărilor, lucrările să dureze pe o perioadă de maximum trei luni", a spus Tişe. Acesta a precizat că suma de 800.000 de euro, prevăzută în studiul de fezabilitate, va fi suportată din bugetul CJ. Consilierul PNL Liviu Miclăuş a avertizat că şantierul sălii polivalente va perturba activitatea de pe Cluj Arena. "Noi vom termina stadionul mult mai repede decât se va finaliza sala polivalentă a primăriei. Cum vom asista la meciuri în praful creat de lucrările de la sală?", a întrebat Miclăuş. Liderul CJ a apreciat că zona va fi amenajată cu un gard de protecţie. "Din păcate, aceasta este situaţia, pentru că nu s-a reuşit ca cele două proiecte să se deruleze în paralel", a comentat Alin Tişe.

 

Comenteaza