17 milioane de lei pentru SPORTUL clujean. Cât primește "U"

17 milioane de lei pentru SPORTUL clujean. Cât primește "U"
| Foto: Facebook/FC Universitatea Cluj

49 de asociații sportive din Cluj-Napoca primesc 17.500.000 lei, finanțare nerambursabilă din fonduri publice pentru anul 2023. Sumele au fost aprobate în ședința Consiliului Local de miercuri, 12 aprilie 2023. 

"Sunt cele mai mari alocări din istoria orașului. Mulțumim clujenilor, pentru că din banii lor se alocă acești bani", a punctat primarul Emil Boc în deschiderea ședinței forului local.

Radu Constantea, președintele Universității Cluj și consilier local, a prezentat veniturile "U" Cluj pe anul trecut.

"În raport cu celelalte echipe din Liga I, "U" Cluj se află pe locul 7 din 10 la subvenții publice, sunt 6 echipe care nu beneficiază de subvenții. Din punct de vedere al bugetului, Universitatea se poziționează pe locul 14. Din perspectiva veniturilor extrabugetare, pe zona de sponsorizări se poziționează pe locul 7, iar din bilete, pe locul 6.

Vreau să mulțumesc Executivului pentru susținerea încă din 2016, mai este foarte mult de muncă pentru ca să ne atingem obiectivul. Vrem să ne clasăm între locurile 6-10 în următorul sezon.

Am fi printre printre primele cluburi din România, dacă s-ar stabili la nivel național ca niciun club profesionist de fotbal din Liga I și II să nu mai beneficieze de alocări publice. Noi am fi primii de acord. Cred că am putea ajunge între primele 6-7 echipe ținând cont de ceea ce înseamnă venituri din activitatea curentă a clubului.

Dar aș vrea să nu uităm că suntem și singura echipă unde brand-ul este deținut de Consiliul Local și care e susținută de toate cele șase universități din oraș. E nevoie de o dezbatere la nivel național despre finanțarea sportului de performanță și a sportului de masă", a spus Radu Constantea.

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat în Consiliul Local Cluj-Napoca, banii sunt alocați pentru susținerea activităților de antrenament, pregătiri în țară și străinătate, selecție de jucători sau participarea în campionatele organizate de Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal.

Sumele alocate sportului clujean: 

  • Asociația Sportivă Fotbal Club Universitatea Cluj - 10.000.000 lei
  • Clubul Sportiv Universitatea - 2.800.000 lei
  • Asociația Club Sportiv U-BT- 1.750.000 lei
  • Clubul Sportiv Municipal Cluj-Napoca - 410.000 lei
  • Asociația Fotbal Club Universitatea Olimpia Cluj - 300.000 lei
  • Clubul Sportiv Savu Racing - 270.000 lei
  • Federația Română de Gimnastică Ritmică - 240.000 lei

LISTA COMPLETĂ O PUTEȚI CONSULTA AICI!

32 de milioane de lei au cerut inițial un număr de 57 de asociații și cluburi sportive din Cluj-Napoca de la municipalitate pentru anul în curs. 

Comenteaza