6 autospeciale pentru intervenţii la urgenţe, cumpărate la Cluj cu bani europeni

6 autospeciale pentru intervenţii la urgenţe, cumpărate la Cluj cu bani europeni
Şase autospeciale noi pentru intervenţii în situaţii de urgenţă, cumpărate cu bani europeni: Consiliul Judeţean din Cluj a semnat în urmă cu două săptămâni - şi anunţă azi - contractul de finanţare pentru etapa a treia a unui proiect mai amplu ce vizează dotarea unităţilor de intervenţii în situaţii de urgenţă.

Contractul de finanţare pentru proiectul „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord - Etapa a III-a" a fost semnat în 27 martie la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

Valoarea totală a proiectului este de 11,6 milioane de lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 11,3 milioane de lei. Proiectul urmăreşte reducerea timpului de intervenţie pentru acordarea primului ajutor calificat de către unităţile Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă în scopul ridicării capacităţii de acţiune şi reacţie adecvată a centrelor judeţene pentru prevenirea, limitarea şi înlăturarea efectelor negative ale evenimentelor de urgenţă. Astfel, cu aceşti bani vor fi cumpărate şase autospeciale de intervenţie şi salvare de la înălţime, prin care se speră că se va reduce timpul mediu de răspuns al unităţilor mobile de intervenţie la locul accidentelor sau
dezastrelor până la 12 minute în zonele rurale şi 8 minute în zonele urbane.

Comenteaza