A fost autorizat centru de cercetare și date AROBS de pe Brâncuși. Va avea 6 etaje

A fost autorizat centru de cercetare și date AROBS de pe Brâncuși. Va avea 6 etaje

Omul de afaceri Voicu Oprean, CEO şi fondator AROBS Transilvania Software, ridică o clădire de birouri pe strada Constantin Brâncuși, pe persoană fizică, alături de soția sa, Delia Alina. Primăria a emis recent autorizația de construire.

"CONSTRUIRE IMOBIL CU FUNCTIUNE DE BIROURI, REGIM DE INALTIME S+P+5E+Er, IMPREJMUIRE SI AMENAJARI EXTERIOARE", arată municipalitatea. 

Voicu Oprean are un proiect imobiliar pe strada Constantin Brâncuși 78-78A.

”Este vorba despre o parcelă de 991 mp adiacentă cu clădirea Genpact și vizavi de părculețul cu ciuperca de pe această stradă. Propunem o ocupare în L în adâncimea parcelei. Se respectă prevederile din regulamentul de urbanism, avem și avizul de la circulație. Parcările sunt prevăzute în subsolul clădirii, accesul fiind cu lift și cu loc de așteptare. Clădirea este un centru de date și cercetare pentru cei de la AROBS, iar la parter am propus un spațiu comercial care nu va fi operat de companie, ci va fi închiriat cu funcțiune de alimentație publică pentru a-i servi pe cei care lucrează în clădire și în cele din jur”, preciza arhitectul Vlad Negru, la momentul prezentării proiectului. 

Accesul pietonal la birouri și spațiul comercial se face direct din trotuarul străzii Brâncuși. Accesul auto pe parcelă se face printr-un gang de lățime 4 m și 3 m înălțime din drumul existent pe latura N-E, colțul estic. Accesul în parcarea subterană se realizează cu ajutorul unui ascensor auto.

Parcările propuse sunt de 23 de locuri, dintre care 20 propuse în subsol și trei platforme de încărcare mașini electrice la nivelul solului. Se vor asigura și 17 locuri pentru biciclete. Din parcelă se va dezmembra terenul grevat de servitute de utilitate publică, în suprafață de 66 mp.

De asemenea, proiectul va beneficia şi de spaţii verzi, dar şi de staţii de încărcare pentru maşini electrice. 

 

Comenteaza