A fost lansată licitaţia pentru alimentarea cu apă în satele comunei Baciu

A fost lansată licitaţia pentru alimentarea cu apă în satele comunei Baciu
Unul dintre cele mai importante proiecte ale administraţiei comunei Baciu a intrat în linie dreaptă. Primarul Florin Mureșan a anunţat că a fost lansată licitația pentru atribuirea lucrărilor de introducere a apei în Mera, Suceagu și Rădaia.

Potrivit anunțului postat pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice), publicat în data de 22 august 2017, valoarea estimată a proiectului este de 6.788.595 lei. Licitaţia va avea loc în 18 septembrie 2017. 

Lucrarea de alimentare cu apă în localităţile comunei este un proiect la care autorităţile lucrează de trei ani, împărţit pe mai multe faze. În etapa întâi, s-a realizat aducţiunea apei pe 12 km între Viştea şi Rădaia, din fondurile primăriei şi a fost realizată conducta până la şcoala din Suceagu şi până la o cişmea publică, având o valoare simbolică.

În cea de-a doua etapă urmează distribuţia în cele trei sate menţionate, Suceagu, Mera, Rădaia, proiectul fiind gestionat de Compania de Apă Someş (CAS).

Într-o declaraţie dată pentru ZIUA de CLUJ în urmă cu câteva luni pe acest subiect, Dorin Ciatarâş, directorul Companiei de Apă Somes, a estimat că din momentul începerii lucrărilor, acestea s-ar putea finaliza în câteva luni.

Canalizare în Suceagu, Popești, Corușu și Săliștea Nouă

Primarul din Baciu a mai punctat că, în prezent, se lucrează pentru obținerea finanțării pentru introducerea canalizării în Suceagu, Popești, Corușu și Săliștea Nouă. "Am demarat procedurile de achiziționare a terenurilor pe care vor fi amplasate stațiile de epurare", a punctat Mureşan. 

Edilul speră să semneze contractele necesare la Ministerul Dezvoltării, până la mijlocul lunii septembrie. 

Comenteaza