Aeroportul Cluj şi Compania de Apă, reprezentate în instanţă de firme de consultanţă

Aeroportul Cluj şi Compania de Apă, reprezentate în instanţă de firme de consultanţă
Compania de Apă "Someş", dar şi aeroportul din Cluj-Napoca, vor fi reprezentate în instanţă de companii de specialitate: propriul aparat de jurişti nu mai face faţă numărului mare de procese. Decizia a fost aprobată astăzi de consilierii judeţeni, în plen.

Atât aeroportul Cluj-Napoca, cât şi Compania de Apă Someş SA, sunt regii subordonate Consiliului Judeţean şi au avut nevoie de aprobarea acestuia pentru a bugeta sume de bani necesare consultanţei juridice.

"Datorită specificului activităţii aeroportuare internaţionale, a termenelor contractuale specifice si foarte riguroase, precum şi a complexităţii speţelor, atribuirea în exclusivitate a reprezentării juridice către personalul propriu implică riscuri foarte mari în ceea ce priveşte consecinţele financiare, comerciale sau de altă natură în cazul pierderii proceselor în care RA Aeroportul Cluj-Napoca este constituită ca parte.
De asemenea, în cazul unor subdomenii speciale ale dreptului (drept internaţional comercial, litigii, insolvenţă, dreptul muncii precum si dreptul achizitiilor publice) este nevoie de asistenţă juridică de specialitate, costurile de specializare a personalului propriu sunt ridicate, iar timpul necesar specializării într-o astfel de ramură este de minim 3 - 5 ani. În cazul litigiilor în care regia a fost parte până în prezent , expertiza prestatorilor de servicii de asistentă juridică externalizate a fost determinantă în asistarea , reprezentarea si succesul obtinut de regie în aceeste cazuri", arată Aeroportul Cluj în motivarea proiectului de Hotărâre a Consiliului Judeţean. De altfel, aceeaşi formulare se regăseşte, identic, şi în expunerea de motive a Companiei de Apă.

Etichete
Comenteaza