Atenție! Se scumpește apa potabilă și canalizarea la Cluj

Atenție! Se scumpește apa potabilă și canalizarea la Cluj

Compania de Apă Someș S.A. a anunțat intenția de ajustare a prețului apei potabile, respectiv a tarifului de canalizare-epurare, începând cu 1 iulie 2023.

Așadar, clujenii vor scoate de luna viitoare din buzunare 5,58 lei/mc inclusiv TVA (creștere de 9%) pentru apa potabilă, iar tariful canalizare-epurare ajunge la 5,92 lei/mc inclusiv TVA (creștere tot de 9%).

Rațiunea necesității de ajustare a prețurilor/tarifelor rezidă în nevoia respectării Planului anual de evoluție a tarifelor la apă și canalizare (strategiei tarifare) în perioada 2017-2023, conform hotărârii nr. 12/02.10.2018 a Asociației Regionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Bazinul Hidrografic Someș-Tisa, precum și în nevoia de a îndeplini condiționalitățile din Contractul de Finanțare nr. 225 aferent programului POIM Cluj-Sălaj, încheiat între Ministerul Fondurilor Europene și Compania de Apă Someș S.A.

Reamintim că pentru modernizarea și extinderea infrastructurii de apă și canalizare-epurare, Compania de Apă Someș S.A. a atras o a cincea finanțare în valoare totală de peste 400 Milioane Euro, lucrările în cadrul acestui program derulându-se în perioada 2020-2023.

 Noile prețuri/tarife au fost aprobate de către Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, prin Decizia nr. 108/09.06.2023. Ele se vor aplica în întreaga arie regională deservită din județele Cluj, Sălaj și Mureș, cu începere de la 1 iulie”, au transmis reprezentanții Companiei de Apă Someș.

Ultima majorare a tarifelor a avut loc chiar în urmă cu un an de zile, în 1 iulie 2022.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza