Foto Au primit OK-ul! Ansamblu turistic de case rurale și clădire de evenimente, într-o comună din Cluj

Au primit OK-ul! Ansamblu turistic de case rurale și clădire de evenimente, într-o comună din Cluj
| Foto: Tektum SRL
A primit OK-ul! Complex de case rurale și clădire de evenimente într-o comună din Cluj
A primit OK-ul! Complex de case rurale și clădire de evenimente într-o comună din Cluj
A primit OK-ul! Complex de case rurale și clădire de evenimente într-o comună din Cluj

Urbaniștii județului Cluj au oferit aviz favorabil construirii unui ansamblu format din patru case plus o clădire multifuncțională în satul Sâncraiu, comuna cu același nume.

A fost vorba de o revenire a proiectului în ședința de joi a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj. 

Suprafața terenului studiat este de 3.164 mp. Beneficiarul investiției este societatea Aberland Rural-Events SRL, cu sediul în Sâncraiu, care, în anul 2022, a raportat o cifră de afaceri de aproximativ 48.000 de lei.  

Conform documentației, în prezent pe parcelă sunt amplasate patru construcții în stare avansată de degradare, o construcție industrială și edilitară plus construcții anexe. Se propune o reparcelare și schimbarea funcțiunii care poate să contribuie și la dezvoltarea satului.

Se dorește amenajarea unui mic ansamblu turistic format din patru case rurale care vor servi ca unități de cazare cu o mică gospodărie. Clădirea multifuncțională este propusă astfel încât să poată găzdui mici evenimente - care vor contribui la dezvoltarea zonei atât prin generarea unor locuri de muncă sau prin preluarea produselor localnicilor”, se mai arată în memoriul tehnic general.

Arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, s-a arătat mulțumit de arhitectura propusă de această dată (motivul pentru care proiectul a revenit joi în comisia de urbanism, fiind respins la o ședință precedentă - n.red.) și a propus un aviz favorabil.

Comenteaza