Autobuzele electrice au adus Clujului Premiul pentru Eficiență energetică

Autobuzele electrice au adus Clujului Premiul pentru Eficiență energetică

Primăria a primit distincția în cadrul galei "Energynomics Awards", fiind primul oraș din țară care a introdus o flotă de autobuze electrice. 

Compania de Trasport Public a introdus în anul 2018 11 autobuze electrice, căroara li se vor adăuga alte 12, iar anul viitor numărul total al vehiculelor va ajunge la 40. Pentru acest proiect, Primăria orașului a fost câștigat Premiul pentru Eficiență energetică, la gala "Energynomics Awards". Cluj-Napoca a învins proiectele unor orașe precum Râmnicu Vâlcea sau ale unor companii precum Romgaz. 

Autobuzele din Cluj-Napoca au fost achiziționate de municipalitate, cu ajutorul unor fonduri elvețiene, iar vehiculele ce urmează a fi introduse sunt achiziționate prin fonduri de la Uniunea Europeană. Autobuzele au prețuri între 600.000 și un milion de euro. 

"Primăria Cluj-Napoca a primit Premiul pentru Eficiență energetică: Autobuze electrice în transportul public

A șasea ediție a premiilor pentru excelență în energie "Energynomics Awards" a avut loc la București și a stabilit câștigătorii anului 2018. 
În cadrul Galei de premiere a celor mai meritorii companii, proiecte și personalități ale anului în energie, Municipiul Cluj-Napoca a fost apreciat pentru faptul că este primul oraș din România care a pus în funcțiune o flotă de autobuze electrice pentru transportul cetățenilor.

Premiul pentru "Eficiență energetică – Autobuze electrice în municipiul Cluj-Napoca" confirmă că investițiile realizate la Cluj-Napoca în domeniul mobilității urbane sustenabile sunt un model de bune practici pentru comunități din întreaga țară. Felicit, cu această ocazie, Compania de Transport Public Cluj-Napoca, partener al Primăriei municipiului în proiectele de îmbunătățire continuă a transportului public din Cluj-Napoca", e mesajul transmis de primarul Emil Boc. 

Comenteaza