Autostrada Transilvania. A fost desemnat câștigătorul licitației pentru secțiunea Biharia-Chibriș

Autostrada Transilvania. A fost desemnat câștigătorul licitației pentru secțiunea Biharia-Chibriș

Ministerul Transporturilor a confirmat desemnarea câștigătorului licitației pentru secțiunea Chibriș-Biharia, proiect ce are un termen de realizare de doi ani de zile, în lipsa contestațiilor. Este vorba despre asocierea de constructori și proiectanți români Precon Transilvania SRL– Citadina 98 SA.

De la momentul semnării contractului, asocierea va avea la dispoziție 24 de luni, din care 6 luni pentru perioada de proiectare + 18 luni perioada de executie a lucrărilor, pentru finalizarea celor 28,55 de km ai acestei secțiuni de autostradă. Contractul în valoare de 785,21 milioane de lei (fără TVA) va fi finanțat prin fonduri europene nerambursabile. 

Povestea tronsonului este lungă de 20 de ani. Secțiunea, lăsată nefinalizată de americanii de la Bechtel a ajuns în mâna altor constructori de-a lungul anilor, însă CNAIR a reziliat contractele, apoi a anulat două licitații. Lotul Chiribiș – Biharia se continuă la vest spre vama Borș 2 cu o bucățică de 5 kilometri Biharia – Borș (porțiune deschisă în 2020), iar spre Cluj cu lotul de 26 km Suplacu de Barcău – Chiribiș.

Un alt segment de pe A3, care prevede finalizarea lucrărilor pe Suplacu de Barcău – Chiribiș, așteaptă depunerea ofertelor până pe 12 iunie 2023. Cea mai avansată secțiune de pe Autostrada Transilvania, Chețani-Câmpia Turzii, înregistrează un grad de execuție de circa 50%. 

Comenteaza