Două județe din Transilvania, legate prin Drumul Unirii. Șoferii nu mai trebuie să intre prin Cluj

Două județe din Transilvania, legate prin Drumul Unirii. Șoferii nu mai trebuie să intre prin Cluj
Noua șosea de legătură a fost inaugurată în prezența autorităților locale și județene | Foto: Maramedia

A fost inaugurat Drumul Unirii, care leagă Bistriţa-Năsăud de Maramureş prin Munţii Ţibleşului. Astfel, conducătorii auto care se deplasează între cele două județe nu mai trebuie să înconjoare prin zona Dej.

Un drum judeţean de 45 km care leagă judeţul Bistriţa-Năsăud de Maramureş prin Munţii Ţibleşului, denumit Drumul Unirii, a fost inaugurat. Investiţia depăşeşte 50 de milioane de lei, conform MEDIAFAX.

Drumul Unirii are o importanţă deosebită pentru judeţele Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, deoarece scurtează cu 60 km accesul spre zona Târgu-Lăpuş, pe unde până acum nu se putea ajunge decât prin judeţul Cluj.

Inagurarea drumului a avut loc în Dealul Şpanului, din comuna Târlişua, zonă situată la graniţa dintre cele două judeţe şi a debutat cu o slujbă religioasă urmată de un spectacol de muzică folclorică şi conferirea titlurilor de cetăţeni de onoare preşedinţilor consiliilor judeţene din Bistriţa-Năsăud şi Maramureş.

“Împreună cu colegii de la Consiliul Judeţean (CJ) Maramureş şi cu sprijinul Guvernului am reuşit să modernizăm acest drum şi poate că nu este întâmplător faptul că acest drum s-a finalizat în acest an, în Anul Centenarului.

Acum avem o variantă modernizată, scurtată, care face legătura judeţului Bistriţa-Năsăud cu zona Târgu-Lăpuş, înainte se mergea pe la Dej şi drumul era cu mult mai lung. Acest drum reprezintă o nouă axă de dezvoltare, o legătură istorică cu judeţul frate Maramureş şi este inaugurată astăzi”, a declarat preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Comenteaza