Bizonii lui Toma Rus

Bizonii lui Toma Rus
Pe o suprafaţă de 70 de hectare, concesionate de la Primăria Recea-Cristur, fostul şef de la Crimă Organizată va administra o fermă de animale.

Crescătoria de bizoni de la Recea Cristur, promisă de liderul Consiliului Judeţean (CJ), Horea Uioreanu, pare că a prins viaţă. El a avut ieri o întâlnire de taină cu Toma Rus, fostul comisar al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, pentru a pune la punct detaliile afacerii.

Rus admite că se ocupă de această fermă, dar spune că nu el a făcut investiţia, ci o companie germană şi a explicat că un ţarc s-a finalizat şi că în câteva zile aici vor ajunge aici primii bizoni. Mai mult, promite că la inaugurarea noii piste a aeroportului invitaţii vor mânca friptură de bizon.


ZIUA de CLUJ anunţa acum un an despre demersul privind realizarea unei crescătorii de bizoni în pădurea din comuna Recea Cristur. Uioreanu informa că ar fi avut întâlnire cu un grup de investitori germani interesaţi să dezvolte la Cluj o astfel de afacere. Acum, s-a aflat că artizanul acestei afaceri este Toma Rus. Acesta a avut ieri o întâlnire cu Uioreanu, la sediul CJ.

„N-aş putea să vă spun cum se numeşte exact firma care a investit la Recea- Cristur. Este vorba despre un grup de oameni de afaceri germani-austrieci. Oricum, ceea ce au făcut acolo este extraordinar. O crescătorie de bizoni autentică şi nu numai, pentru că am înţeles că spaţiul respectiv va fi populat şi cu mistreţi. S-a îngrădit întreaga pădure şi este extraordinar pentru că aşa n-o să mai fie furat nici lemnul. S-au făcut amenajări şi, cel mai important, oamenii din zonă vor avea un loc de muncă, pentru că va fi nevoie de personal care să îngrijească această fermă. Nu văd ce alt tip de activitate ar fi putut stimula mai bine zona respectivă", a comentat Uioreanu.

El a destăinuit că toată echipa de la domeniul din Balc a omului de afaceri Ion Ţiriac a fost preluată la domeniul din Recea Cristur. „Eu mă ocup doar de administrare, sunt doar un angajat. Nu aş putea să vă spun exact cum se numeşte firma care derulează investiţia, dar crescătoria este extraordinară. Tocmai am finalizat un ţarc, iar în zilele următoare îl vom popula cu bizoni. Aş putea să vă spun că la inaugurarea noii piste a aeroportului vom mânca friptură de bizon din prima producţie", a comentat Toma Rus. Primarul comunei, Alexandru Rus, a explicat că pentru fermă administraţia locală a concesionat 70 ha. Deoarece nu se mai afla la sediul primăriei, nu a fost în măsură să spună exact cum se numeşte firma căreia i-a concesionat suprafaţa. „Cred că se numeşte BT Hunting, dar nu sunt sigur. Mâine vă voi putea oferi mai multe detalii. Totul este scris în acte", a spus primarul.

 

Comenteaza