Noi restricții COVID de mâine în două comune din Cluj

Noi restricții COVID de mâine în două comune din Cluj

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a impus restricții mai aspre în alte două comune din județ, unde rata incidenței COVID a trecut de 3 la mia de locuitori.

Alte două comune din județul Cluj intră în scenariul roșu de funcționare, iar restricțiile se înăspresc. Este vorba despre Mărgău (4,52‰) și Recea-Cristur (5,85‰), unde rata de incidență cumulată la 14 zile a trecut de 3 cazuri la 1.000 de locuitori.

Astfel, conform Hotărârii CJSU Cluj, începând de mâine, 10 februarie, toate activitățile permise în contextul pandemiei, se vor derula, timp de 14 zile, la capacitate de 30%, inclusiv în restaurante. 

Magazinele și localurile vor fi rămâne deschise până la ora 22:00. De asemenea, sălile de spectacole, dar și spațiile în care se vor desfășura activități sportive vor fi ocupate tot într-un procent de 30%. Concertele și festivalurile în aer liber se vor putea desfășura cu cel mult 500 de spectatori, iar la mitinguri vor putea participa doar 100 de persoane. 

Slujbele şi rugăciunile colective, se desfăşoară în interiorul şi/sau în afara lăcaşurilor de cult, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară, organizarea de procesiuni şi/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.

Comenteaza