Boagiu: Până în iunie cel puţin nu se va întâmpla nimic cu Autostrada Transilvania

Boagiu: Până în iunie cel puţin nu se va întâmpla nimic cu Autostrada Transilvania
Ministrul Transporturilor susţine că autostrada din Ardeal va rămâne în stand-by.
"Lucrările pentru tronsonul Suplacu de Barcău - Borş (zona de nord-vest a autostrăzii) nu pot fi demarate pentru că momentan nu există bani. Până în iunie cel puţin (la rectificarea bugetară - n.n.) nu se va întâmpla nimic cu Autostrada Transilvania", a declarat ministrul Anca Boagiu, pentru gandul.info.

În 2004, când fostul premier Adrian Năstase semna cu Bechtel contractul pentru Autostrada Transilvania, oficialii de la Bruxelles i-au transmis şefului guvernului de la Bucureşti că acest proiect nu va avea suportul Uniunii Europene.

"Ceea ce a spus Bruxellesul atunci s-a adeverit. Autostrada Transilvania are o istorie neplăcută. În această perioadă suntem în discuţii cu Bechtel astfel încât contractul să intre în normalitate. A existat iniţial şi problema că nu ştiam exact traseul acestei autostrăzi, acum se ştie, dar nu continuăm să lucrăm decât după definitivarea discuţiilor cu Bechtel şi ceea ce ne bucură este faptul că în sfârşit a existat o deschidere din partea acestei firme. Autostrada Transilvania asigură o legătură importantă, cu Ungaria, dar această legătură trebuie să fie una care se construieşte în condiţii de eficienţă economică", spune Anca Boagiu.

Din autostrada de 415 kilometri care ar fi urmat să fie inaugurată potrivit datelor iniţiale în 2012 s-au construit numai 52 de kilometri.


Comenteaza